Toistuuko seksissänne aina sama kaava? "Toimii joillekin, mutta suurimmalle osalle ei" – näin selätätte pitkän parisuhteen kirouksen

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Katso myös: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Seksiasiantuntija kertoo, miten kannattaa toimia, jos seksi alkaa toistaa itseään.

Seksi pitkässä parisuhteessa voi vähentyä tai jopa loppua kokonaan – ainakin hetkellisesti. Toisaalta vaikka seksielämä säilyisikin suhteellisen virkeänä, pitkän parisuhteen kiroukseksi voisi kutsua sitä, että seksi voi alkaa toistaa itseään. Miten kannattaa toimia, jos samat asennot ja rutiinit alkavat tuntua puuduttavilta?

Muun muassa tähän kysymykseen kertoo Daily Mail -sivustolla mielipiteensä seksiasiantuntijana tunnettu Tracey Cox.

– Ihmiset ovat tapojensa orjia ja tykkäävät tehdä samoja asioita tietyssä järjestyksessä. Rakastetun elokuvan katsominen toisen tai jopa kolmannen kerran voi olla aivan yhtä nautinnollista kuin ensimmäisellä kerralla. Mutta jos laittaisin sinut katsomaan sen sata kertaa vuodessa – karkea keskiarvo siitä, kuinka usein seksiä harrastetaan –, epäilen, ettet olisit niin innoissasi, Cox sanoo.

Cox huomauttaa, että tästä huolimatta juuri näin sängyssä toimitaan: kaivetaan esiin samat, vanhat rutiinit ja vieläpä kerta toisensa perään.

– Tieto siitä, mitä seksin aikana on seuraavaksi luvassa, toimii joillekin, mutta suurimmalle osalle ei. On tarpeeksi paha, että saa rakastella vain saman ihmisen kanssa, mutta saman asian tekeminen kerta toisensa jälkeen on seksuaalinen itsemurha, seksiasiantuntija lataa.

"Se toimi alussa"

Mutta miksi pariskunnat sitten sortuvat samoihin rutiineihin?

– No, koska se toimi alussa. Hän piti siitä, sinä pidit siitä. Sitten siihen liittyy pelkoa uusien asioiden kokeilemisesta. Mitä jos kokeilen sitä ja hän ei pidä siitä? Miltä näytän uudessa asennossa? Näytänkö typerältä/lihavalta/epätoivoiselta? 

Seksiasiantuntija neuvoo, että epäröinnistä pääsee kyllä yli. Kumppanin kanssa voi tehdä sopimuksen, jonka mukaan kumpikin keksii jotain uutta kokeiltavaksi kerran viikossa kuukauden ajan.

– Kokeilkaa tehdä päinvastoin kuin aina teette. Jos harrastatte normaalisti romanttista seksiä, kokeilkaa tuhmaa seksiä, Cox neuvoo.

Testaa nämä keinot

Cox neuvoo myös siirtämään seksin pois makuuhuoneesta ja jättämään seksikkäät alusvaatteet tai vaikka vain korkokengät ylleen sen sijaan, että riisuutuisi kokonaan. Joskus voitte varata hotellihuoneen ja leikkiä, että olette salasuhteessa. Kokeilkaa seksileluja, pornoa tai sitomisleikkejä, Cox ehdottaa myös "ilmiselvinä" vinkkeinään.

Lisäksi Cox kehottaa tarkastelemaan aikaa, jonka käytätte mihinkin seksisession osaseen, ja sekoittamaan pakkaa tässäkin suhteessa. 

– On olemassa liian paljon esileikkiä. Rakastamme kaikki hyvää hierontaa, mutta jos hieroja keskittyy samaan kohtaan liian kauan, se muuttuu nopeasti taivaallisesta ärsyttäväksi, Cox muotoilee.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat