Kuinka pitkään seksin tulisi kestää? Naisilta täystyrmäys puheille tunnin yhdynnästä: "15 minuutin jälkeen alan tehdä ostoslistaa"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Katso myös: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Naiset keskustelivat TikTokissa siitä, onko tunti seksiä liikaa vai sopivasti. Monen mielestä tunti on aivan liikaa.

Vaikka miehet saattavat huolehtia liian nopeasta laukeamisestaan, liian nopean yhdynnän sijaan monelle naiselle suurempi ongelma onkin itse asiassa yhdynnän liian pitkä kesto.

Recie-nimisen tiktokkaajan videosta tuli kuuma puheenaihe TikTokissa, kun nainen kyseli muilta naisilta mielipidettä siitä, kuinka kauan seksin todella tulisi kestää.

Seksiin liittyviä videoita julkaiseva Recie kertoo aiheen nousseen esiin hänen työkaveriensa keskuudessa, ja ilmeni, että porukan nuoremmat naiset halusivat seksisession kestävän jopa tunnin. Reciestä ajatus tunnin yhdynnästä kuulosti uskomattomalta, joten hän päätti kysellä asiaa laajemmalta piiriltä, kertoo Buzzfeed.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Tiesin, etten voisi olla ainoa ihminen, jonka mielestä..."

Neljä miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla Recie käy hauskalla tavalla läpi reaktiotaan nuorempien naisten mielipiteelle. Nainen kertoo olleensa shokissa väitteestä, että seksin pitäisi kestää tunnin.

– Tunnin? Kuka harrastaa seksiä niin pitkään? Puhdasta yhdyntää? nainen ihmettelee videolla.

– 15–20 minuuttia korkeintaan. Sen jälkeen, painu hittoon päältäni, herra! Miksi me teemme tätä? Minulla on asioita hoidettavana! Minulla on elokuvia katsottavana, lapsia hoidettavana. Tunti seksiä!?

Buzzfeedin haastattelussa Recie kertoo keskustelun seksin kestosta muuttuneen väittelyksi työtovereiden kesken, joten nainen kaipasi lisää mielipiteitä.

– Tiesin, etten voisi olla ainoa ihminen, jonka mielestä tunti on liian pitkä aika, hän selittää.

"Minulta kestäisi 2 viikkoa toipua..."

Recie oli oikeassa. Pian alkoi sadella kommentteja. Yhteensä kommentteja on tullut liki 30 000, joten aihe todella puhutteli naisia. Suurin osa naisista tuntui olevan Recien kannalla asiassa.

– Loukkaantuisin, jos miehellä kestäisi kokonaisuudessaan tunti. 30 minuuttia korkeintaan, kommentoi eräs.

– 15 minuutin jälkeen alan tehdä ostoslistaa, täräytti toinen.

– Tunti? Olen 42-vuotias. Minulta kestäisi kaksi viikkoa toipua siitä sotkusta. 15 minuuttia sisältäen esileikin, kommentoi kolmas.

– 30–45 minuuttia erityistilanteissa. 5–20 minuuttia tavallisissa sessioissa, hah, kertoi yksi kommentoija.

– 27 vuoden avioliiton jälkeen... 2 minuuttia! Hallitsemme tämän, kehaisi eräs.

– Exälläni kesti tunti, ja lopetettuaan hän suuttui, koska nukahdin pari kertaa, tunnusti yksi.

– Ehdottomasti tunti, jos lasket 55 minuutin anelun mukaan, naureskeli eräs kommentoijista. 

– 15 minuuttia... ellei hän pistä minua päälle. Sitten hän saa korkeintaan 5. Happitasoni ei riitä siihen kaikkeen, myöntää yksi kommentoija. 

– Olenko ainoa, josta tuntuu, että se on kestänyt jo tosi pitkään vain tajutakseni, että on kulunut vasta 10–15 minuuttia? kyseli eräs kommentoija.

Naisten seksipuheet saivat myös miespuolisen kommentoijan osallistumaan keskusteluun.

– Riippuu, kauanko naisella kestää. Hän saa ensin, sitten minä teen puolitoistaminuuttiseni, mies sanaili.

"Heterot, teillä on rankkaa"

Toisenlaisiakin vastauksia tuli, vaikka ne olivatkin reilusti harvemmassa kuin nopeamman yhdynnän puolestapuhujien kommentit.

– Olen surullinen teidän puolestanne. Olen ollut mieheni kanssa 20 vuotta, ja puuhailemme tunteja. 2–3 tuntia, ja meillä on mahtavaa. Toki lapsemme ovat muuttaneet pois, kehuskeli eräs.

– Olen 35-vuotias, aviomieheni on 50-vuotias, ja kyllä, tunti on keskimääräinen [aika] meille.  Joskus pidempään, paljasti yksi kommentoija.

– Olen lesbo, anteeksi, joten yleensä noin 1–3 tuntia, olen pahoillani heterot, teillä on rankkaa, naureskeli eräs nainen.

On totta, että homopareilla seksi voi kestää pidempään kuin heteropareilla. Esimerkiksi vuonna 2013 julkaistun tutkimuksen mukaan naisten kanssa seksiä harrastavilla naisilla seksi kesti keskimäärin 57 minuuttia. 

Tuntien sessioista nauttiville voi tulla yllätyksenä, että heteroparien yhdynnät kestävät oikeasti keskimäärin vain 5–7 minuuttia. Erään tutkimuksen mukaan tarkalleen 5,4 minuuttia

Kestipä seksi minuutteja tai tunteja, tilastojen sijaan tärkeämpää on kuitenkin se, riittääkö  yhdyntänne kesto juuri teille, seksiasiantuntija Tracey Cox on muistuttanut.

– Jos se kestää yhden minuutin, ja se riittää, ongelmaa ei ole.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde.

Lue myös:

    Uusimmat