Onko pettäminen oikeutettua, jos kumppani ei halua seksiä? Seksiasiantuntija vastaa: "Ilmiselvä kysymys tässä on se..."

Eripariset seksihalut voivat tuottaa ongelmia parisuhteeseen. Seksiasiantuntija kertoo mielipiteensä kumppanin haluttomuudesta johtuvaan uskottomuuteen.

Pitkissä parisuhteissa seksielämä kokee usein ylä- ja alamäkiä. Usein ongelmia aiheuttaa esimerkiksi pariskunnan osapuolten halujen eriparisuus: toinen haluaa usein, toinen harvoin tai ei ollenkaan. Halukkaampi osapuoli saattaa katkeroitua tilanteen johdosta ja jopa miettiä, olisiko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella.

Mutta kuinka oikeutettua on lähteä vieraisiin, jos oma kumppani ei seksiä halua harrastaa? Muun muassa tätä kysymystä pohtii Daily Mail -sivustolla seksiasiantuntijana tunnettu Tracey Cox.

– Ilmiselvä kysymys tässä on se, miksei kumppanisi harrasta seksiä kanssasi? Jos teillä on kolme alle 3-vuotiasta lasta juoksemassa ympäriinsä, seksi voi ilman muuta olla parkissa jonkun aikaa. Vaikka hyvää syytä ei olisikaan, "oikeutettu" on pitkälle vietyä. Mutta on ymmärrettävää, miksi harkitsisit sitä, Cox muotoilee.

"Pitää tehdä vaikeita valintoja"

Cox kutsuu tilannetta "tyydyttymättömien tarpeiden tapaukseksi".

– Kun vannomme olevamme yksiavioisia, ilmoilla on sanaton sopimus siitä, että kummatkin tyydyttävät toistensa seksuaaliset tarpeet, koska molemmat unohdatte muut [seksikumppanit]. Kun tätä ei tapahdu, pitää tehdä vaikeita valintoja.

Coxin mukaan ensimmäinen vaihtoehto on aina käydä rehellistä keskustelua kumppanin kanssa siitä, miksei tämä halua enää seksiä. Seksiasiantuntija kehottaa pohtimaan mahdollisia kompromisseja. Jos nimenomaan yhdyntä on pois pelistä jostain syystä, miten olisi 69-asento, jossa molemmat antavat suuseksiä toiselleen?

Itsetyydytystä vai avoin suhde?

Jos kumppania ei kiinnosta seksi missään muodossa, halukkaammalla kumppanilla on luonnollisesti mahdollisuus harrastaa itsetyydytystä pornoa tai fantasioita apunaan käyttäen.

– Tai kumppani voi suostua siihen, että harrastat seksiä muiden kanssa, kunhan asetatte jonkinlaiset perusperiaatteet.

Cox ei kuitenkaan suosittele vieraisiin lähtemistä keskustelematta asiasta ensin kumppanin kanssa.

– Seksin harrastaminen salassa ilman keskustelua on riskialtista, koska se tarkoittaa, että voit menettää koko parisuhteen, jos jäät kiinni. Saatat ajatella, että se, ettet saa seksiä kotona, oikeuttaa sen saamisen muualta, mutta kumppanisi ei ehkä ole samaa mieltä!

Viimeinen vaihtoehto on Coxin mukaan päättää parisuhde ja etsiä itselleen kumppani, joka nauttii seksistä. Tällöin kannattaa muistaa kuitenkin, että uudella kumppanilla voi olla muita puutteita, joita nykyisellä ei ole. Ruoho ei siis automaattisesti ole vihreämpää muualla.

– Vain sinä tiedät, mikä näistä [vaihtoehdoista] on oikea sinulle, Cox sanoo.

Varmista, ettei kyse ole tästä

Kumppanin kadonneita seksihaluja voi myös yrittää palauttaa näillä kikoilla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aina ei edes ole oikeasti kyse siitä, etteikö kumppani haluaisi lainkaan seksiä. Hän saattaa haluta sitä vain harvemmin tai eri aikaan. Asiasta kannattaa siis keskustella avoimesti. Esimerkiksi australialainen Nadia Bokody on kertonut News.com.au-sivustolla, että häneltä kesti kaksi vuotta käydä pelkäämänsä keskustelu kumppanin kanssa siitä, miksei pari harrastanut enempää seksiä

– Kävi ilmi, että poikaystäväni harrasti kanssani mieluusti seksiä niin paljon kuin halusin, hän oli vain uupunut töistä iltaisin, ja harrasti seksiä mieluummin aamuisin, helpottunut Nadia tunnusti.

Lue myös:

    Uusimmat