Mainos

Töistä poikkeava harrastus auttaa jaksamaan töissä paremmin

Töistä poikkeavat harrastukset auttavat jaksamaan paremmin töissä, kertovat työelämän asiantuntijat. Jos työ on kirjoittamista ja lukemista, vapaa-ajalla on hyvä liikkua ja nähdä ihmisiä.   

Välillä pitää osata päästää työstä irti, muistuttaa Lapin yliopiston tutkija Heikki Huilaja.   

-On hyvä asia, jos harrastus on aivan jotain muuta. Se puhdistaa hetkeksi pään työasioista ja näin jaksaa helpommin tarttua työhön uudestaan.  

Työelämän tutkijan mukaan liikunnallisten harrastusten tärkeys on työelämässä korostunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Työtahdin kiihtyessä on tärkeää, että jaksaa työssään.  

Loppujen lopuksi työnantajalle ei ole väliä sillä, mitä työntekijä harrastaa. Tärkeää on, että elämässä on ylipäätään kiinnostuksen kohteita, sanoo toiminnanjohtaja Maija Eklöf henkilöstöjohtajien yhdistyksestä Henrystä. Yhdelle se on kalastus, toiselle taide ja kolmannelle tietokonepelit.  

-Jos minulle tulee rekrytoinnissa vastaan kovin urasuuntautunut henkilö, katson hyvin tarkasti, mitä muuta tämä ihminen tekee. Jos ei ole muuta tärkeää elämässä, hälytyskellot alkavat soida. On merkityksellistä, että elämä on tasapainossa, sanoo Eklöf.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.