Toinen kaksosista syntyi kuolleena – sisko syntyi vasta 17 päivää myöhemmin ja selvisi

Yorkshirestä, Englannista kotoisin olevat vanhemmat saivat kokea suuren surun ja onnenpilkahduksia. Etuajassa syntyneistä kaksosista toinen menehtyi, mutta toinen selvisi.

Gemma Bryant, 35, odotti kaksosia, joiden oli tarkoitus syntyä toukokuussa. Lapsivedet menivät kuitenkin täysin yllättäen 20. viikon kohdalla, kertoo Daily Mail.

– Nousin vain ylös ja lapsiveteni menivät ja tunsin vain toivottomuutta, koska tiesin, ettei se ollut hyvä asia. On hullua, miten elämä voi muuttua silmänräpäyksessä, Gemma kertoo.

Lääkärit käskivät vanhempia, Gemmaa ja tämän miestä Jamesia, 34, varautumaan pahimpaan: kaksosten menettämiseen.

Ensimmäinen lapsi syntyi menehtyneenä

Kahdeksan päivää myöhemmin, jouluaattona, synnytys alkoi ja toinen kaksosista, Kobi, syntyi 21 viikon ikäisenä ja kuolleena. Pienen vauvan keuhkot eivät olleet ehtineet kehittyä tarpeeksi tämän pelastamiseksi.

– James ja minä vain tukeuduimme faktaan, että ihme voisi olla olemassa ja että he voisivat olla väärässä, mutta toivoa ei ollut, Gemma kertoo.

Äidille kerrottiin, että kaksosten toinen vauva syntyisi todennäköisesti kolmen päivän sisällä, ja pienen tytön selviytymismahdollisuudet näyttivät myös huonolta.

– Nuo odottamispäivät olivat kauheita, kun ei tiennyt, mitä hänelle tapahtuisi. Minut laitettiin vuodelepoon, mutta minua kehotettiin varautumaan pahimpaan.

Pieni tyttö selvisi

Seuraava synnytys alkoi kuitenkin vasta 17 päivää myöhemmin, joka toi tyttärelle, Lexielle, heti paremmat selviytymismahdollisuudet. 23-viikkoinen vauva syntyikin lopulta hengissä painaen vain hiukan reilut 500 grammaa. Lexie kiidätettiin heti teho-osastolle – hän selvisi.

Lääkärit kertoivat perheelle, etteivät ennen olleet nähneet kaksosten syntyvän niin monen päivän päästä toisistaan.

Parinkymmenen päivän päästä vanhemmat saivat lapsen ensi kertaa syliinsä.

– Se oli upeaa. Purskahdin itkuun, koska oli helpotus, kun sain pidellä pientä tyttöäni. Se oli ihanaa, äiti kertoo.

Lexie oli Daily Mailin haastattelun aikaan kuukauden vanha ja perhe elää edelleen päivän kerrallaan. Jos kaikki sujuu hyvin, pieni lapsi pääsee kotiin todennäköisesti toukokuussa.

"Todellinen ihme"

Kokemusta Gemma kuvailee tunteiden vuoristoradaksi. Selvinnyt pieni tytär on äidin mukaan "todellinen ihme".

– Sydämeni särkyi Kobin takia, olen niin surullinen, että hän syntyi liian aikaisin. Hänen pienet keuhkonsa vain eivät olleet valmiit. Hän oli täydellisesti muodostunut. Hän oli kaunis. Uskomme, että hän teki kaiken sen pelastaakseen Lexien, Gemma sanoo.

Lähde: Daily Mail

***

6:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja