Toimitusjohtaja tuo esille tärkeän seikan aukoista naisten cv:ssä: "Se ei tarkoita, että äiti olisi unohtanut, miten töitä tehdään..."

Uran ja äitiyden yhdistäminen – näin se onnistuu 6:07
Uran ja äitiyden yhdistäminen – näin se onnistuu

Amerikkalainen toimitusjohtaja tympääntyi työnantajien nyreään suhtautumiseen töihin palaaviin äiteihin ja toivoo asiaan muutosta. 

Working Mom -sivuston mukaan monet työelämään palaavat äidit voivat tuntea olonsa ahdistuneeksi, kun potentiaalinen työnantaja kysyy perhevapaista.

Urakouluttamiseen keskittyneen yrityksen toimitusjohtaja Jeff Martinin mukaan joidenkin rekrytoijien mielestä äitiysvapaa viittaa siihen, ettei nainen voi enää sitoutua työhönsä, koska hänen täytyy huolehtia lapsistaan, tai että naisten osaaminen vaatisi päivitystä.

Äidit ovat määrätietoisia työntekijöitä

Martin haluaakin laskea kynnystä palkata töihin palaavia äitejä ja kumota ennakkoluulot. 

– Jos naisella on aukko ansioluettelossaan, koska hän kasvatti lapsiaan tai oli äitiyslomalla, se ei tarkoita, että hän olisi unohtanut, miten töitä tehdään tai että hän olisi menettänyt taitojaan, sanoo Martin LinkedIn-profiilissaan.

– Uskon, että työelämään palaavat äidit ovat muita määrätietoisempia. Älkää olko ylimielisiä äitejä kohtaan. Nostakaa puhelin ja keskustelkaa. Lupaan, että löydätte mielettömiä voittajia.

Martinin mukaan on monia syitä siihen, miksi äidit ovat sitoutuneita työntekijöitä. Moni on intohimoinen työssään ja tekee lisäksi kaikkensa lastensa eteen. 

Niin kauan kuin äiti ja työnantaja luottavat toisiinsa sekä kommunikoivat avoimesti, äidin palkkaaminen on Martinin mukaan vain plussaa yritykselle. 

"Se on selkeää syrjintää, ja sen tulee loppua"

Martinin päivitys on saanut yli 13 tuhatta tykkäystä. Moni käyttäjä on Martinin kanssa samaa mieltä.

Eräs nainen kertoo kommenttikentässä kokeneensa esimerkin kaltaista syrjintää työelämässä.

– Se on absoluuttisesti systemaattinen ongelma kaikkialla. Useat rekrytoijat antoivat minulle "neuvoja" siitä, kuinka muka aloitan alusta muutaman kuukauden takia, ja minun pitäisi hakea helpompiin töihin. Se on selkeää syrjintää, ja sen tulee loppua, nainen kommentoi.

– Jos nainen on pätevä, suosittele häntä eteenpäin. Jos nainen on pätevä, palkkaa hänet.

Kuitenkin moni sanoo kommenteissa ymmärtävänsä myös rekrytoijan asemaa.

– Meidän kaikkien pitäisi ymmärtää, että rekrytoijat seuraavat vain heille annettuja ohjeita, jotka he ovat saaneet pomoiltaan. He eivät tee lopullista päätöstä.

Martinin päivitys siis puhututtaa. Martin toivoisi kuitenkin asioiden muuttuvan. 

– Olen puhunut liian monen äidin kanssa siitä, kuinka rankkaa on yrittää päästä takaisin työelämään lasten saamisen jälkeen. Muutetaan tämä asia yhdessä, Martin sanoo. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Lue myös:

    Uusimmat