Toimitusjohtaja julkaisi itkuisen selfien LinkedInissä – tässä syy

Paras pomo ikinä? Näin Spanxin toimitusjohtaja yllätti alaisensa 0:34
KATSO VIDEO: Onko tässä paras pomo ikinä? Katso, miten alusvaatteita valmistavan Spanxin toimitusjohtaja yllätti alaisensa.

Amerikkalaisen toimitusjohtajan itkuinen selfie on kerännyt runsaasti huomiota ja rikkonut muun muassa The Washington Postin uutiskynnyksen. Mies halusi näyttää, että pomoillakin on tunteet – kriitikot kuitenkin syyttävät häntä uhriutumisesta.

Kun amerikkalaisen Hypersocial-yritysmarkkinointifirman toimitusjohtaja Braden Wallake, 32, julkaisi LinkedIn-palvelussa tunteikkaan päivityksen yhdessä itkuisen selfien kanssa, ei hän todennäköisesti osannut aavistaa tulevaa.

Kahdessa päivässä Wallaken julkaisu on kerännyt yli 35 000 reaktiota, yli 7400 kommenttia ja lähemmäs 700 jakoa. Viraalihitistä on uutisoitu laajasti englanninkielisessä mediassa. Julkaisu on siis selvästi nostanut pintaan tunteita muissakin kuin toimitusjohtajassa itsessään.

– Tämä tulee olemaan kaikista herkin asia, jonka tulen koskaan jakamaan, Wallake aloittaa päivityksensä.

Hän kertoo joutuneensa lomauttamaan muutaman työntekijänsä. Lomautukset ovat tulleet tutuksi myös monella muulla amerikkalaisella työpaikalla viime aikoina. Usein syyt ovat taloudelliset, mutta Wallake kertoo päivityksessään ottavansa syyn ratkaisusta niskoilleen.

– Tällaisina päivinä haluaisin olla vain rahan perässä juokseva yritysomistaja, joka ei välitä ihmisten tunteista. Mutta en ole. Haluan ihmisten näkevän, että kaikki toimitusjohtajat eivät ole sydämettömiä ja piittaamattomia, kun heidän täytyy lomauttaa ihmisiä.

Wallake kertoo rakastavansa työntekijöitään ja lomauttamispäätösten koskettavan häntä syvältä.

Rohkeaa vai tekopyhää?

Toimitusjohtajan julkinen tunteenpurkaus on herättänyt ihmisissä reaktioita puolesta ja vastaan.

Kannustavissa kommenteissa Wallakea kiitellään rohkeudestaan näyttää pomojenkin olevan inhimillisiä ja haavoittuvia.

Kritisoijat puolestaan ovat nostaneet tikunnokkaan haistamansa tekopyhyyden. Wallaken palkka juoksee edelleen, joten hänen ei tarvitse murehtia samalla tavalla kuin lomautettujen työntekijöidensä. 

– Tämä vaikuttaa piittaamattomalta, omahyväiseltä ja hivenen epäaidolta, eräs kommentoija kirjoittaa.

Moni media, muun muassa Business Insider, uutisoi Wallaken itkuisesta päivityksestä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myöhemmin julkaisemassaan päivityksessä Wallake kertoo, ettei hänen tarkoituksenaan ollut uhriutua ja pahoittelee, jos joku julkaisun sellaisessa valossa näki. 

Amerikkalaisen CNBC-kanavan haastattelema organisaatiokäyttäytymiseen perehtynyt professori André Spicer ei pidä Wallaken päivitystä yllättävänä. Spicerin mukaan yritysjohtajien on tänä päivänä trendikästä näyttää olevansa autenttisia omia itsejään ja siihen heitä myös kannustetaan.

Toisinaan tasapainoilu autenttisuuden ja epäaitouden välillä on hankalaa. Spicerin mukaan Wallake teki strategisessa mielessä oikein ottaessaan vastuun lomauttamisiin johtaneista virheistään, mutta mokasi kääntäessään lopussa huomion itsesääliin.

Jokainen meistä vitkuttelee joskus töissä – katso videolta, millainen viivyttelijä sinä olet! Juttu jatkuu videon alla.

Työpaikan 6 eri tyyppiä: Millainen vitkuttelija sinä olet? 1:09
KATSO VIDEO: Työpaikan 6 eri tyyppiä: Millainen vitkuttelija sinä olet?

Toimitusjohtajan selitys

The Washington Postin haastattelussa Wallake kertoo, että kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun hänen piti lomauttaa työntekijöitään. Hän oli pyrkinyt välttelemään tiimin kutistamista viimeiseen asti leikkaamalla omaa palkkaansa sekä tekemällä muita muutoksia yrityksen toimintaan. Lopulta hän kuitenkin päätti lomauttaa kaksi 17 työntekijästään.

Päivityksen kerätessä valtaisasti huomiota Wallake kertoo ottaneensa yhteyttä näihin kahteen työntekijään ja alleviivanneensa, ettei tarkoitus ollut vähätellä heidän tuskaansa. Lisäksi mies sanoo vinkanneensa lomautetuille työntekijöilleen uusista mahdollisista työpaikoista.

Wallake vertaa haastattelussa työntekijöiden lomauttamista ystävän menettämiseen.

Alla olevalla videolla esitellään etäajan kommelluksia – katso, miten Zoom-kokouksessa vilahtaneeseen nakuilijaan reagoitiin!

Lue myös:

    Uusimmat