Toijalan veriteossa viitteitä snuff-murhasta – syyttäjä: 35-vuotias mies tappoi uhrinsa veitsellä ja videoi julmuuksia

Pirkanmaan käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet kahdelle miehelle henkirikosjutussa, joka tapahtui joulun aikaan Akaan Toijalassa Pirkanmaalla.

Epäilty rikos tapahtui jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä.

Ensimmäiselle syytetyistä vaaditaan elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Toista miestä syytetään törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä. Hänelle syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta.

Löi uhria monta kertaa veitsellä

Murhasyytteen mukaan 35-vuotias mies löi sahateräisellä veitsellä uhriksi joutunutta miestä kolme kertaa kaulan alueelle ja neljä kertaa rintakehään. Kolme pistoista lävisti uhrin sydämen. Uhri kuoli sydämen pistovammoihin.

Syyttäjän mukaan teko tehtiin vakaasti harkiten. Syytetty oli ennen tekoa lähettänyt yhdelle henkilölle viestejä liittyen snuff-elokuvaan, jolla tarkoitetaan elokuvan lajityyppiä, jossa elokuvassa esitettävä henkilön murhaaminen on kuvattaessa tehty todellisuudessa.

Viesteissä oli ilmaistu, että elokuva tulisi suorana sieltä missä syytetty on ja henkirikos kohdistuisi hänen seurassaan olevaan henkilöön.

Noin 6–7 tuntia viestien lähettämisen jälkeen syytetty löi sängyssä ollutta uhria veitsellä alueille, joilla sijaitsee elintärkeitä elimiä.

Syytteen mukaan tappo tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla lyömällä veitsellä päihtymyksestään johtuen puolustuskyvytöntä uhria. Teko tehtiin uhrin kotona. Syytetty mies myös kuvasi uhrille tekemästään väkivallasta kolme videota. Hän lähetti yhden videoista yhdelle henkilölle.

Syytetty on myöntänyt tappaneensa uhrin.

Teon jälkeen syytetty käsitteli uhrin hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla, jonka takia häntä syytetään myös hautarauhan rikkomisesta. Syytteen mukaan tekijä kosketteli uhria kasvojen alueelta tämän kuoltua samalla, kun hän kommentoi tilannetta ja kuvasi sen videolle.

Videon hän lähetti toiselle henkilölle.

Toinen syytetty ei ilmoittanut poliisille

Toista miestä syytetään jutussa törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä. Syytteen mukaan mies tiesi murhan tai tapon olevan tekeillä eikä hän antanut siitä ajoissa tietoa viranomaisille, kun teko olisi vielä ollut estettävissä.

Mies oli saanut murhasyytetyltä viestejä liittyen snuff-elokuvaan. Mies ei ilmoittanut viesteistä poliisille.

Murhasyytetty otettiin kiinni heti joulupäivän aamuna. Hän on ollut siitä asti kiinniotettuna ja vangittuna.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat