Todellako? Poliitikkojen latteimpia lausahduksia tänä kesänä

Politiikassa sattuu ja tapahtuu kesälläkin. Vai tapahtuuko? Näiden sitaattien perusteella poliittisilla laitumilla on märehditty kesän ajan paikallaan.

"Vaa­di­taan pää­tök­siä. Pää­tös­ten te­ke­mi­nen luo var­muut­ta", pääministeri Jyrki Katainen huomautti Helsingin Sanomissa tiistaina 6.8.2013, "Suo­meen ja hal­li­tuk­seen tar­vi­taan vil­pi­tön­tä te­ke­mi­sen mei­nin­kiä. Sil­loin nii­tä pää­tök­siä­kin syn­tyy."

"Viemme kunta- ja sote-uudistuksen läpi, koska meillä ei ole varaa jättää sitä tekemättä", pääministeri Jyrki Katainen kertaa vaihtoehtoja Huomenta Suomessa 12.8.2013.

"Hal­li­tuk­sel­la on ol­lut hy­vä yri­tys muu­ta­mas­sa ke­hys­rii­hes­sä, mut­ta tu­lok­set ovat osin jää­neet liian lai­hoik­si. Nyt ti­lan­ne on niin va­ka­va, et­tä asioi­ta ei voi enää ly­kä­tä, vaan pää­tök­set on teh­tä­vä", valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ymmärsi Helsingin Sanomissa keskiviikkona 7.8.2013.

"Suo­mi on ra­ken­net­ta­va uu­des­taan. On löy­det­tä­vä uu­sia työ­paik­ko­ja me­ne­tet­ty­jen ti­lal­le", elinkeinoministeri Jan Vapaavuori valaisee taantumaa ja työelämän rakennemuutosta Helsingin Sanomissa 6.7.2013.

"Urakointi Suomen eteen on kestävyyslaji", elinkeinoministeri Jan Vapaavuori selittää yle.fi:ssä 13.8.2013.

"Työmiehen ja -naisen tilipussi. Sehän se on se, mistä eläkkeitä maksetaan. Jos ihmiset ovat työttöminä, kuka niitä työeläkemaksuja maksaa", Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini valottaa eläkejärjestelmää MTV3.fi:ssä 12.8.2013.

"Työeläkerahastot on kerätty nimenomaan suomalaisten eläkkeiden maksamista varten", Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja, Kokoomus-vaikuttaja Piia-Noora Kauppi on havainnut MTV3.fissä 12.8.2013.

"Vie­lä hae­taan mah­dol­li­sim­man laa­ja kon­sen­sus­ta lau­sun­non taak­se. Jon­kin ver­ran eh­kä jää eri­mie­li­syyt­tä lau­sun­nos­ta", eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Johannes Koskinen selventää kuntauudistuksen muotoilua Helsingin Sanomissa lauantaina 15.6.2013.

"Viestini olivat osittain savolaisia eli vastuu jäi joko savolaiselle vastaanottajalle tai muille vastaanottajille, mutta näytti menneenä perille ja se oli tarkoituskin." SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman maalailee hallituksen yhteistyön sujumisesta MTV3.fi:ssä 13.8.2013.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat