Tiukasti säädeltyyn Wimbledonin tennisturnaukseen historiallinen sääntömuutos – halutaan stoppi maratonotteluille

Wimbledonin tennisturnaus tunnetaan perinteikkyydestään ja konservatiivisuudestaan. Nyt kuitenkin turnauksen sääntöihin tehdään muutos. Tästä edespäin halutaan välttää liian pitkiksi venyvät ottelut, kertoo AFP.

Videolla Tulosruudun raportti vuoden 2018 Wimbledonin turnauksen naisten finaalista. 

Wimbledonin turnauksessa säännöt ovat tiukat. Sinun pitää pelata valkoisissa, katsomoihin tulee tarjota shampanjaa sekä mansikoita ja kaiken tulee olla kuten aina ennenkin. 

Nyt kuitenkin turnaukseen on tehty merkittävä muutos. Sääntö, joka tekee Grand Slam -turnauksesta uniikin. Viimeisessä erässä lopullista ratkaisua haetaan tie breakillä. Taustalla muutokselle ovat lukuisat viime vuosina pelatut maratonottelut. 

Pahin esimerkki liian pitkäksi venyneelle ottelulle on John Isnerin ja Nicolas Mahutin kohtaaminen. Ottelu kesti yhteensä 11 tuntia, ja sitä pelattiin kolmena eri päivänä. 

– Ajatuksemme on se, että tie breakin kautta saamme ottelut loppumaan suotuisassa ajassa, kertoo Wimbledonin tenniskerhon puheenjohtaja Philip Brook.

Ottelut eivät kuitenkaan etene tie breakiin 6-6 tilanteessa, kuten normaalisti olisi tapana, vaan, kun ottelut ovat tilanteessa 12-12 viidennessä erässä, niin silloin pelataan tie break. 

Wimbledonin tennisturnaus pelataan seuraavan kerran vuoden 2019 heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat