Tinderiin suunnitellaan "paniikkinappulaa"– tarkoituksena parantaa käyttäjien turvallisuutta

8:00
Videolla kerrotaan, miten vältyt nettihuijauksilta.

Paniikkinappulatyökalu tuodaan tässä vaiheessa vain Yhdysvaltoihin, kertoo Wall Street Journal -lehti.

Tinder on kertonut suunnitelmistaan lisätä sovellukseen niin sanottu paniikkinappulatyökalu, jolla voisi hälyttää apua, mikäli meno treffeillä käy uhkaavaksi.

Turvallisuuden vuoksi

Tinderin yhteistyökumppani Match Group työstää parhaillaan ominaisuutta nimeltä Noonlight, joka seuraa käyttäjien sijaintia ja ilmoittaa viranomaisille, jos on syytä huoleen.

– Deittisovellusyritystä pitäisi johtaa sillä asenteella, että olisi äiti, toteaa Many Ginsberg, Match Groupin toimitusjohtaja. 

Ginsbergilla itsellään on parikymppinen tytär.

– Ajattelen paljon turvallisuusasioita, etenkin meidän alustoillamme. Mietin myös, voimme estää huonon käytöksen.

– On paljon asioita, joita käyttäjiemme tulee tehdä. Mutta jos on jotain, mitä voimme tehdä sen lisäksi, meidän todellakin pitäisi toimia.

Tiedot ylös ja tarvittaessa hälytys

Ennen deittejä käyttäjät voisivat kirjata palveluun ylös sellaisia tietoja kuin treffien aika ja paikka. Ylös voisi kirjata myös tietoa treffikumppanista.

Jos treffeillä alkaa olo tuntua uhatulta, voi käyttäjä tehdä hälytyksen, minkä jälkeen sovellus välittää käyttäjän antamat tiedot sekä reaaliaikaisen sijainnin viranomaisille.

Wall Street Journalin mukaan ominaisuus olisi tulossa käyttöön Yhdysvalloissa tammikuun lopulla. Ei ole tietoa, lanseerataanko ominaisuutta esimerkiksi Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja