Mainos

Tinder-asiantuntija neuvoo: Älä koskaan tee tätä virhettä deittiprofiilissasi

Deittisovellus Tinderin asiantuntija paljastaa yleisen virheen, jonka käyttäjät tekevät profiilikuvaa valitessaan.

Deittiprofiilia luodessaan jokainen haluaa profiilikuvakseen mahdollisimman kiinnostavan, kauniin tai komea otoksen itsestään. Tinderin palveluksessa työskentelevä sosiologi kehottaa kuitenkin välttämään yhden yleisen virheen profiilikuvaa valitessaan: kasvojensa peittämisen.

Kuulostaa yksinkertaiselta emämokalta, jollaista kenenkään ei koskaan pitäisi tehdä, mutta todellisuudessa tätä tapahtuu sosiologin mukaan usein.

Kasvojen peittämiseksi lasketaan nimittäin esimerkiksi päähineet, silmälasit tai aurinkolasit. Syy on yksinkertainen: ihmiset määrittävät ensivaikutelmansa kasvonpiirteiden perusteella ja muodostavat nopeasti käsityksensä henkilön persoonasta.

Psykologien mukaan ihmisen tekevät hyvin nopeita päätelmiä uusista ihmisistä hyvin pienellä määrällä informaatiota. Nopeat päätelmät eivät ole ollenkaan hätäisiä: päinvastoin! Tällaiset päätelmät ovat usein yllättävän tarkkoja.

Tutkimusten mukaan pystymme esimerkiksi määrittämään yhden kasvokuvan perusteella sen, kuinka ulospäinsuuntautunut henkilö on. Pystymme myös arvioimaan, kuinka luotettava kuvassa oleva henkilö on.

Eräät oletukset ovat syvällä biologiassamme: esimerkiksi miehet, joilla on pehmeät kasvonpiirteet, tulkitaan ystävällisiksi ja helposti lähestyttäviksi. Vastaavasti karkeampien kasvonpiirteiden ajatellaan kuvastavan aggressiivisuutta.

Sosiologi kiteyttää ohjeistuksensa näin: kasvojen peittäminen edes osittain voi estää sen, että henkilöstä välittyisi ystävällisyys ja luotettavuus, mikäli hän on juuri sellainen.  

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja