Aivoinfarktista toipunut legenda Timo Nummelin, 70, pelaa sarjapelin poikansa Petterin kanssa – miniän puhuttelu ei pysäyttänyt "hullun hommalta"

Timo Nummelinin rakkaus jääkiekkoa ja pelaamista kohtaan hakee vertaistaan. Hän pelasi miesten sarjaotteluita jo 1960-luvulla. Kun 2010-luku käy jo viimeistä vuottaan, "Numppa" on kehissä edelleen. Hän pelaa Paimion Kiekkoseuran nelosdivarijoukkueen riveissä sunnuntain sarjapelissä, joka on osa hyväntekeväisyystempausta. 

Timo Nummelin oli kylässä poikansa Petteri Nummelinin perheen luona TPS:n ja Jukureiden ottelun jälkeen. Kun Petterin vaimo Riina kuuli, että Timo on menossa pelaamaan Paimion Kiekkoseuran nelosdivarin sarjaottelua, hän piti pienen puhuttelun. 

– Hän sanoi, etten voi mennä sinne pelaamaan, koska siellä on vastassa kolmekymppisiä ja nuorempiakin. Rauhoittelin, että tietenkin menen, koska olen luvannut ja sitä on jo mainostettukin, Nummelin naurahtaa. 

Ei Riina varmasti ainoa ole joka pitää 70-vuotiasta Timo Nummelinia hieman, noh, keskimääräistä intohimoisempana kuntourheilijana.  

Nummelin aloitti pääsarjauransa TPS:ssä vuonna 1964, ja ura jatkui seuraavat 23 vuotta. Eikä hän varsinaisesti ole lopettanut vieläkään. Kun Paimion Kiekkoseuran puuhamiehet kysyivät Nummelinia mukaan ensi sunnuntaina pelattavaan hyväntekeväisyystempaukseen, hän oli heti innolla mukana. 

– En sano koskaan, että olen lopettanut. Kun eräs pelaaja sanoi kauden jälkeen, että hän lopettaa, vanha huoltaja Matias Helenius kysyi, että milloin sinä aloitit, Nummelin heittää vahvalla turullaan. 

Nummelin on käynyt aiempina vuosina pelaamassa Paimion Hakan riveissä irtopelejä kakkosta ja kolmosta. Nummelin on pelannut kuudella vuosikymmenellä pääsarjaa, ykkösdivisioonaa, kakkosta, kolmosta – ja sunnuntain jälkeen nelosta. 

– Tuskin tuota tulee kukaan ihan heti rikkomaan. Hullun hommaa, mutta hauskaa. 

"Pitäkää järki tallella"

Paimion Kiekkoseura haluaa juhlistaa tapahtumalla Suomen Jääkiekkoliiton 90-vuotista taivalta. PKS pelaa sunnuntaina 27. päivä Paimion hallissa HC Mean Machinea vastaan. 


Isä-Nummelinin ja Petterin lisäksi Marko Jantunen ja Marko Mäkinen tuovat omaa väriä Paimion halliin. Timo pääsee ainakin aloittamaan pelin poikansa Petteri pakkiparina. 

– Juttelin juuri pakkien peluuttajan kanssa ja sanoin, että pitäkää nyt järki tallella. Olen kuitenkin 70-vuotias, ja ylittänyt seniori-iän jo reilusti.

– Luotan siihen, että erotun sen verran kaukalossa, ettei vastustajakaan ihan taklaa minua katsomon puolelle. 

Aivoinfarkti pysäytti – hetkeksi 

Nummelin tuli jo pääsarja-aikoinaan tunnetuksi siitä, ettei hän käyttänyt juurikaan polttoainekäyttöisiä kulkuneuvoja. Numppa pyöräili treeneihin.

Nummelin lupasi juoksevansa maratonin ennen kuin täyttää 50 vuotta. Nyt takana on kolme maratonia, paras neljän ja puolen tunnin aikaan. 

Liikunnallinen elämäntapa on jäänyt päälle. Viikko-ohjelmaan kuuluu kaksi kiekkojäätä ja kolme kaukalopallotreeniä. 

Liikkuvaan ja aktiiviseen elämään tuli pysähdys toukokuussa 2016, kun Nummelin sai aivoinfarktin. Vaimo Marjut Nummelin huomasi, ettei kaikki ole kunnossa, ja hän passitti miehensä nopeasti sairaalaan. 

– Olin jo puolen tunnin päästä liuotushoidossa. Se oli kaiken a ja o. 

Nummelin on varma, että hyvä pohjakunto on auttanut kuntoutumisessa. Hän kertoo seuraavansa tarkkaan kolesterolitasoja ja verenpainetta.

– Kai joku voisi sanoa, että tämä on sitten se toinen mahdollisuus. 

– Kysyin sairaalasta lähdettäessä lääkäriltä, että mitä nyt. Hän sanoi, että teet sitä mitä ennenkin. Eli jatkoin jäällä käymistä. 

Omien urheiluharrastusten lisäksi lastenlasten harrastukset pitävät Nummelinin aktiivisena.

– Olen sanonut, että ihmiset on luotu liikkumaan ja Nummelinit pelaamaan.

Alla olevalla videolla välähdys TPS:n kaudesta. 


Lue myös:

    Uusimmat