Timo Harakka yllätysnimenä – SDP:n ministereissä kolme miestä, neljä naista

SDP tiedotti tänään alkuillasta Antti Rinteen hallitukseen valituista ministereistä. 

Suomen uuden hallituksen pääministeriksi nousee hallitusneuvotteluja johtanut SDP:n Antti Rinne.
Eurooppaministerin salkun saa haltuunsa Tytti Tuppurainen.
Sirpa Paaterosta tulee kunta- ja omistajaohjausministeri, Ville Skinnarista ulkomaankauppa- ja kehitysministeri ja Sanna Marinista liikenne- ja viestintäministeri. Perhe- ja peruspalveluministeriksi nousee Krista Kiuru ja työministeriksi Timo Harakka.

Lisäksi tuleva pääministeri Rinne aikoo esittää kansanedustaja Jutta Urpilaista Suomen komissaariehdokkaaksi.

Eurooppaministeriksi valittu Tytti Tuppurainen, 43, on kolmannen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Tuppurainen on aiemmin toiminut eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero, 54, on viidennen vaalikauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Paatero on toiminut aiemmin kehitysministerinä.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, 45, on SDP:n 3. varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

Perhe- ja peruspalveluministeriksi nouseva Krista Kiuru, 44, on neljännen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Kiuru on aiemmin toiminut asunto- ja viestintäministerinä, opetusministerinä sekä opetus- ja viestintäministerinä.

Liikenneministeriksi valittu Sanna Marin, 33, on SDP:n 1. varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä.

Työministeri Timo Harakka, 56, on toisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä ja valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja.


Lue myös:

    Uusimmat