Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Timjamin ja valkosipulin kanssa paistettua kateenkorvaa, karamellisoidut kasvikset ja lämmin vadelmavinagrette 2.2.2001

Julkaistu 22.05.2001 13:01

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana keittiömestari Petteri Luoto ravintola Savoysta.

Timjamin ja valkosipulin kanssa paistettua kateenkorvaa


2-3 kateenkorvaa
3 valkosipulin kynttä kuorineen
5-6 timjamin oksaa
voita

1. Huuhtele kateenkorvia kylmän veden alla hetki.
2. Kiehauta 2-3 minuuttia vedessä.
3. Jäähdytä, poista kalvot ja rasvat.
4. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen ja laita ne kuumalle pannulle. Lisää timjamin oksat, vähän öljyä ja kokonaiset kateenkorvat.
5. Lisää pannulle reilusti voita ja voitele kateenkorvia vaahtoavalla voilla.
6. Paista (koosta riippuen) noin 5 minuuttia.
7. Leikkaa viipeleiksi ja laita viipaleet karamellisoitujen kasvisten päälle.
Ripottele ympärille vadelmavinegretteä.

Karamellisoidut kasvikset

0,5 retikka
1 valkonauris
1 kyssäkaali
1 punainen omena
1 rkl sokeria
0,5 dl vettä
30 g voita
ruohosipulia suolaa ja pippuria

1. Kuori ja pilko retretikka, nauris ja kyssäkaali reiluiksi paloiksi.
2. Keitä kypsiksi ja jäähdytä. Kuori omena ja leikkaa se paloiksi.
3. Laita sokeri kuumalle pannulle ja odota, kunnes se sulaa ja alkaa paahtua.
4. Lisää keitetyt kasvikset ja omena pannulle, pyörittele hetki.
5. Lisää vesi ja voi. Keitä, kunnes kasvikset ovat tasaisesti karamellisoituneet.
6. Lisää lopuksi hienonnettua ruohosipulia, suolaa ja pippuria.

Lämmin vadelmavinagrette


1 dl rypsiöljyä
1 salottisipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl paseerattua vadelmaa (pakasteesta)

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
2. Kaada päälle etikka ja loput öljystä.
3. Lisää kirsikkasose ja lämmitä.

Lisää aiheesta:

Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisiPieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nytYhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassaOdotteletko 10 vuoden passia? Poliisilta tärkeä muistutus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • 19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt

  • 19:03
    Sauna

    Yhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"

  • 17:08
    Ruoka

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • 16:59
    Ruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa