Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Timjamin ja valkosipulin kanssa paistettua kateenkorvaa, karamellisoidut kasvikset ja lämmin vadelmavinagrette 2.2.2001

Julkaistu 22.05.2001 13:01

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana keittiömestari Petteri Luoto ravintola Savoysta.

Timjamin ja valkosipulin kanssa paistettua kateenkorvaa


2-3 kateenkorvaa
3 valkosipulin kynttä kuorineen
5-6 timjamin oksaa
voita

1. Huuhtele kateenkorvia kylmän veden alla hetki.
2. Kiehauta 2-3 minuuttia vedessä.
3. Jäähdytä, poista kalvot ja rasvat.
4. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen ja laita ne kuumalle pannulle. Lisää timjamin oksat, vähän öljyä ja kokonaiset kateenkorvat.
5. Lisää pannulle reilusti voita ja voitele kateenkorvia vaahtoavalla voilla.
6. Paista (koosta riippuen) noin 5 minuuttia.
7. Leikkaa viipeleiksi ja laita viipaleet karamellisoitujen kasvisten päälle.
Ripottele ympärille vadelmavinegretteä.

Karamellisoidut kasvikset

0,5 retikka
1 valkonauris
1 kyssäkaali
1 punainen omena
1 rkl sokeria
0,5 dl vettä
30 g voita
ruohosipulia suolaa ja pippuria

1. Kuori ja pilko retretikka, nauris ja kyssäkaali reiluiksi paloiksi.
2. Keitä kypsiksi ja jäähdytä. Kuori omena ja leikkaa se paloiksi.
3. Laita sokeri kuumalle pannulle ja odota, kunnes se sulaa ja alkaa paahtua.
4. Lisää keitetyt kasvikset ja omena pannulle, pyörittele hetki.
5. Lisää vesi ja voi. Keitä, kunnes kasvikset ovat tasaisesti karamellisoituneet.
6. Lisää lopuksi hienonnettua ruohosipulia, suolaa ja pippuria.

Lämmin vadelmavinagrette


1 dl rypsiöljyä
1 salottisipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl paseerattua vadelmaa (pakasteesta)

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
2. Kaada päälle etikka ja loput öljystä.
3. Lisää kirsikkasose ja lämmitä.

Lisää aiheesta:

Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeistaNyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista