Timjamin ja valkosipulin kanssa paistettua kateenkorvaa, karamellisoidut kasvikset ja lämmin vadelmavinagrette 2.2.2001

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana keittiömestari Petteri Luoto ravintola Savoysta.

Timjamin ja valkosipulin kanssa paistettua kateenkorvaa


2-3 kateenkorvaa
3 valkosipulin kynttä kuorineen
5-6 timjamin oksaa
voita

1. Huuhtele kateenkorvia kylmän veden alla hetki.
2. Kiehauta 2-3 minuuttia vedessä.
3. Jäähdytä, poista kalvot ja rasvat.
4. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen ja laita ne kuumalle pannulle. Lisää timjamin oksat, vähän öljyä ja kokonaiset kateenkorvat.
5. Lisää pannulle reilusti voita ja voitele kateenkorvia vaahtoavalla voilla.
6. Paista (koosta riippuen) noin 5 minuuttia.
7. Leikkaa viipeleiksi ja laita viipaleet karamellisoitujen kasvisten päälle.
Ripottele ympärille vadelmavinegretteä.

Karamellisoidut kasvikset

0,5 retikka
1 valkonauris
1 kyssäkaali
1 punainen omena
1 rkl sokeria
0,5 dl vettä
30 g voita
ruohosipulia suolaa ja pippuria

1. Kuori ja pilko retretikka, nauris ja kyssäkaali reiluiksi paloiksi.
2. Keitä kypsiksi ja jäähdytä. Kuori omena ja leikkaa se paloiksi.
3. Laita sokeri kuumalle pannulle ja odota, kunnes se sulaa ja alkaa paahtua.
4. Lisää keitetyt kasvikset ja omena pannulle, pyörittele hetki.
5. Lisää vesi ja voi. Keitä, kunnes kasvikset ovat tasaisesti karamellisoituneet.
6. Lisää lopuksi hienonnettua ruohosipulia, suolaa ja pippuria.

Lämmin vadelmavinagrette


1 dl rypsiöljyä
1 salottisipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl paseerattua vadelmaa (pakasteesta)

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sitä hetki kattilassa tilkassa öljyä.
2. Kaada päälle etikka ja loput öljystä.
3. Lisää kirsikkasose ja lämmitä.

Lue myös:

    Uusimmat