Tilastokäyrä paljastaa: Näin jyrkästi Ruotsin koronatilanne on kiihtynyt marraskuun aikana

Koronatartunnat voimakkaassa nousussa Ruotsissa – viikon aikana noin 7000 tartuntaa 2:10
Koronatartunnat ovat voimakkaassa nousussa Ruotsissa.

Ruotsissa koronaepidemia on kiihtynyt jyrkästi lokakuun lopulta lähtien sekä uusien tartuntojen että sairaalahoidossa olevien määrissa mitattuna. 

Ruotsissa kirjattiin keskiviikkona 4. marraskuuta 4497 uutta koronatartuntaa vuorokauden aikana, kertoo muun muassa Worldometer. Luku on korkein maassa koko koronaepidemian aikana raportoitu.

Myös sairaalahoidossa olevien määrä on kääntynyt jyrkkään nousuun marraskuun alusta lähtien, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on koko maassa jo 821, kun vielä lokakuun puolivälissä sairaalahoitoa tarvitsi pari sataa potilasta. Tehohoidossa on tällä hetkellä 92 potilasta. 

Valtionepidemiologi Anders Tegnell totesi marraskuun alussa tilanteen kehittyvän "monella eri tapaa väärään suuntaan".

Ruotsin hallitus kertoi aiemmin ottavansa käyttöön tiukempia ohjeita koronatartuntojen hillitsemiseksi ja myös pääministeri Stefan Löfven totesi epidemiatilanteen maassa olevan "hyvin vakava".

Väkilukuun suhteutettuna koronakuolemien määrä maailman korkeimpia 

Ruotsissa koronaan on kuollut yhteensä 6 022 ihmistä. Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia on kahden viikon aikana kirjattu 89.

Alle 70-vuotiaita tautiin on kuollut 658. Kuolleiden joukossa on Aftonbladetin lukujen mukaan myös kaksi alle kaksivuotiasta.

Väkilukuun suhteutettuna Ruotsissa koronaan liittyviä kuolemia on lähes kymmenkertainen määrä Suomeen verrattuna.

Sataa tuhatta asukasta kohden Ruotsissa on todettu 59,1 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kun Suomessa vastaava luku on 6,6 kuollutta 100 000 asukasta kohden.

Vertailun vuoksi esimerkkiksi Yhdysvalloissa vastaava luku on 72,2 ja Iso-Britanniassa 72,9.

Tilanne Ruotsissa ei kuitenkaan ole vielä yhtä paha kuin huhtikuussa, jolloin pahimmillaan sairaalahoidossa oli samanaikaisesti yli 2000 potilasta ja tehohoidossa noin 500. Tuolloin korkeimmillaan koronaan liittyviä kuolemia kirjattiin päivässä 172.

Lue myös:

    Uusimmat