"Tilanne muuttui vaaralliseksi" – Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikkö uskoo, että iskut jatkuvat ja kuolonuhrien määrä kasvaa

Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikkö pelkää iskujen jatkuvan:"Päämaalina infrastruktuuri" 2:15
MTV Uutiset Live tavoitti Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikkö Jaakko Lehtovirran, joka kuvaili Kiovan tapahtumia paikan päältä.

Suomen Kiovan-suurlähettiläs kertoo, että suurlähetystön henkilöstö on turvassa. 

Kiovan turvallisuustilanne muuttui täysin maanantaiaamuna hieman ennen kello seitsemää. Kiovassa kuului aamulla ilmahälytys ja pian sen jälkeen kaupunkia alettiin ampua ilmaohjuksin tauotta.

MTV Uutiset Live tavoitti Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikkö Jaakko Lehtovirran, joka kertoo, että Suomen suurlähetystö siirsi henkilökuntansa aamulla turvatiloihin.

– Tilanne muuttui vaaralliseksi. Suurlähetystön henkilökunta on kuitenkin turvassa ja hyvässä kunnossa, Lehtovirta kertoo.

Lehtovirta kertoo, että suurlähetystön henkilökunta on kuullut ajoittain iskuja lähialueella. Osa iskuista taas on tullut heidän tietoonsa tiedotusvälineiden kautta.

– Iskut eivät ole olleet niin tarkkoja, että kaikin osin pystyisi päättelemään, mihin on yritetty iskeä.

– Kuolonuhrien ja loukkaantuneiden lukumäärä varmasti kuitenkin kasvaa, kun iskut jatkuvat ja tiedot varmistuvat.

Valtava räjähdys tallentui autoilijan kameraan Kiovassa 0:14

EU-maiden lähetystöt eivät ole tehneet evakuointipäätöstä

Lehtovirta kertoo, että Kiovassa oleskeleviin suomalaisiin on pyritty olemaan yhteydessä. Kaikki eivät ole kuitenkaan tehneet matkustusilmoitusta. 

Lehtovirta haluaa muistuttaa, että Suomen suurlähetystö ei ole poistumassa Kiovasta toistaiseksi.

– Mediassa näyttää liikkuvan tietoja, että EU maiden lähetystöt olisivat tehneet evakuointipäätöksen. Tämä ei pidä paikkaansa, se voi olla tietoista disinformaatiota. 

Kuuntele Lehtovirran haastattelu Kiovasta yläpuolella olevasta videosta.

Lue myös:

    Uusimmat