Tiikerikakku

Tiikerikakku on kahvipöydän herkullinen klassikko, ja tiikerikuppikakut on sen modernimpi muunnos! Valmistetaan perinteinen Tiikerikakku naistenpäiväksi.

Vinkkejä leivontaan:

Muista, että rasva ja munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa heroittua, voit pelastaa sen pienellä määrällä vehnäjauhoja.

Ole huolellinen korppujauhotettaessa vuokaa, jotta kakku irtoaa vuoasta. Kumoa kakku vuoasta ritilälle kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Tiikerikakku

16 viipaletta / rengaskakkuvuoka (1 ½ l)
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

Raidat:

1/3 kakkutaikinaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kevytkermaa

Leivitykseen:

rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Tee näin:

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.

Ota 1/3 - puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.

Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidottuvat kauniisti.

Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

Vinkki tiikerikuppikakuista:

Voit leipoa samasta taikinasta samalla ohjeella Tiikerikuppikakkuja isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat