Mainos

Tiesitkö? Tästä syystä sinun ei koskaan kannattaisi nukkua alushousut jalassa

Käytätkö alushousuja nukkuessasi? Tämän luettuasi alat taatusti harkita asiaa uudelleen.

Aluhousut päällä nukkumisen on todettu tuovan mukanaan useita terveysriskejä. Tohtori Alyssa Dweckin kirjoittamasta genitaalialueen hyvinvointiin keskittyvästä kirjasta selviää, että alusvaatteiden käyttö yöaikaan voi pahimmassa tapauksessa johtaa infektioihin.

Vaihda alushousut edes hengittäviin

Alushousut eivät anna haarojen hengittää, mikä johtaa hien ja bakteerien kerääntymiseen. Mitä enemmän hikea ja bakteereita pääsee kerääntymään, sitä enemmän iho ärtyy ja tulehdusriski kasvaa. Miehillä liian hikiset olosuhteet voivat puolestaan vaikuttaa jopa hedelmällisyyteen, sillä kivesten lämpötilan nousu on haitaksi siittiöille.

Ilman alushousuja nukkumista suositellaan erityisesti vaihdevuosien kuumista aalloista kärsiville naisille. Lämpiminä kesäöinä aivan kaikkien kannattaa jättää alushousut suosiolla kaappiin. 

Jos kaihdat ajatusta ilman alushousuja nukkumisesta, kannattaa yöksi vaihtaa päälleen mahdollisimman hengittävät ja isokokoiset alushousut. Kuumina öinä pyri pitämään keho viileänä rajoittaaksesi hien ja bakteerien tuotantoa. 

Video: Muista tarkkailla luomiasi, ne voivat paljastaa paljon terveydestäsi.

3:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.