Tiesitkö: Nämä säästökeinot ovat rahan tuhlausta!

Säästäminen on taitolaji, eikä ensi istumalta edulliselta vaikuttava vaihtoehto olekaan aina se kaikkein halvin.

Älä tuhlaa rahojasi turhaan, sillä säästämisessäkin on osattava käyttää omaa päätään.

Einesruokiin turvautuminen

Kiireessä einesruoka voi näyttää nopealta ja edulliselta vaihtoehdolta, sillä eihän muutaman euron pikaruoka voi tulla kalliiksi! Todellisuudessa se tulee kuitenkin kalliiksi: einekset ja pikaruoka ovat haitallisia terveydellesi, minkä lisäksi kotitekoinen ruoka tulee aina edullisemmaksi kuin kaupasta valmiina ostettu.

Maukasta, terveellistä ja edullista ruokaa saat nopeasti, kun olet etukäteen viisas: Valmista suuria satseja etukäteen ja pakasta ne pienissä erissä. Näin voit kiireen keskellä vain sulattaa ateriasi mikrossa.

Vakuutuksiin tuhlaaminen

Vakuutuksen omavastuun nostaminen voi tuntua hyvältä idealta, mutta voi tulla kalliiksi jos sinulle käy huonosti.

Muista myös vakuutusta hankkiessasi selvittää tarkkaan, mitä vakuutuksesi korvaa. Pahin mahdollinen tilanne on, että olet maksanut vakuutuksestasi suuren summan ja huomaat vahingon sattuessa, että se ei korvaakaan niin monia asioita kuin olit kuvitellut.

Hinnan katsominen laadun sijaan

Vanhan sananlaskunkin mukaisesti köyhällä ei ole varaa halpaan. Laatu usein maksaa, mutta korkea hinta ei ole aina laadun tae. Jos olet hankkimassa esimerkiksi pesukonetta tai imuria selvitä tarkkaan, millaista tuotetta olet ostamassa. Eri kuluttajasivustojen vertailujen avulla löydät ne tuotteet, jotka kestävät parhaiten.

Älä siis sorru tuijottamaan pelkkää hintaa, vaan maksa laadukkaasta tuotteesta.

Perhepakkauksien ostaminen

Saitko kolme hiusharjaa yhden hinnalla tai ostitko kahden hengen talouteen monta kiloa voita? Perhepakkaukset ja yksi kolmen hinnalla –tarjoukset eivät tule halvaksi, jos joudut heittämään pilaantunutta ruokaa roskiin tai ostat tavaraa, jolle ei ole käyttöä.

Tarjousten perässä juokseminen

Jos ajat kymmenen kilometrin ajomatkan muutaman euron alennuksen vuoksi tulet vain tuhlanneeksi turhaa rahaa. Huomioi aina bensakulut osana ostoksiasi.

Terveydenhuollosta tinkiminen

Eikö sinulla ole rahaa mennä hammaslääkäriin, joten päätit perua aikasi? Jos et käy säännöllisesti terveystarkastuksissa, etkä huolehdi terveydestäsi huomaat pian, että se tulee sinulle kalliiksi. Esimerkiksi juurihoito maksaa enemmän kuin pelkän reiän paikkaaminen.

Muista myös huolehtia lemmikkisi terveydenhuollosta, sillä muuten seuraavana voi vastassa olla kallis reissu lääkäriin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat