Tiesitkö: Näin täytät veroilmoituksen helposti!

560 000 suomalaista täydensi esitäytetyn veroilmoituksensa verkossa 2012. Verohallinnon ylitarkastaja kertoo, miten verkkopalvelua kannattaa käyttää.

Verohallinnosta esitäytettyjä veroilmoituksia lähtee vuosittain noin 5 miljoonaa, joista 3,5 miljoonaan ei tule korjauksia. 1,5 miljoonasta korjatusta veroilmoituksesta keväällä 2012 560 000 suomalaista hoiti asiansa verkossa.

– Näin isoon määrään ihmisiä mahtuu monenlaisia. Jos jollain on esimerkiksi matkakuluja, joita hän ei päätä vaatia, emme me siihen voi puuttua. Aika hyvin ihmiset kuitenkin pitävät oikeuksistaan kiinni, ylitarkastaja Raija Myllys-Kauppinen Verohallinnosta toteaa.

Se, onko palvelun käyttämisessä ongelmia, on ylitarkastajan mukaan täysin käyttäjäkohtaista.

– Jos tuntee asian, vaikka vuodesta toiseen kertyvän vuokratulon, osataan se tehdä, koska sisältö tunnetaan. Jos taas on ensimmäistä kertaa tekemässä jotain, saattaa ongelmia olla. Joillain on ollut vaikeuksia ilmoittaa kotitalousvähennyksiä, joillain taas matkakuluja. Tämä on täysin yksilökohtaista.

Monesta ongelmakohdasta selviää kuitenkin lukemalla ohjeet.

Ohjeet verkkopalvelun käyttäjälle

Ennen verkkoon ryntäämistä kannattaa kaivaa esille vuoden aikana toivottavasti hyvään talteen jemmatut kuitit ja muut tärkeät paperit. Paperiseen veroehdotukseenkin voi tutustua jo etukäteen, mutta se ei ole välttämätöntä.

1. Kokeile verkkopalvelua demoa, jotta näet, miten se toimii. Oikea osoite on: vero.fi/veroilmoitus

2. Lue sivusta löytyvät ohjeet, joiden avulla saat tietää, mitä minnekin merkitään.

3. Jos haluat tarkempaa ohjausta, sitä löytyy vero-oppaasta. Vero-oppaasta saat tarkat tiedot kaikesta ja asioissa mennään hyvin syvälle.

4. Voit myös kääntyä asiakastuen puoleen, joka ohjaa verkossa tai vaikka puhelimitse.

5. Asiakaspalvelukin palvelee, eli myös toimistoihin voi soittaa.

Vinkki! Esitäytetystä veroilmoituksesta puuttuvat esimerkiksi kotitalousvähennys ja matkakustannukset, eivätkä asuntolainojenkaan korot ole aina merkitty oikein. Jos haluat hyötyä taloudellisesti, lue rahanarvoiset vinkit veroilmoituksen täyttämiseen: Rahanarvoisia vinkkejä veroilmoituksen täyttämiseen

Lue myös:


(MTV3 / Jenni Junkala)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja