Tiesitkö? Jo viime vuonna tullut Windows 10 -päivitys toi muutoksen – USB-tikun voi nyt repäistä suoraan irti turvallisesti

Muistitikun on jo vähän aikaa voinut irrottaa Windows 10 -tietokoneesta ilman erillisiä manooverejä, BleepingComputer-sivusto kertoo. Microsoft muutti USB-laitteiden oletusasetusta vuoden 2018 loppupuolella.

Microsoft muutti Windows 10 October 2018 -suurpäivityksen yhteydessä erilaisia liitettäviä USB-laitteita, kuten perinteisiä muistitikkuja koskevia oletusasetuksia. Päivityksen jälkeen USB-muistilaitteita koskeva oletusasetus on Quick removal (Nopea irrotus) aiemman Better performance (Parempi suorituskyky) -vaihtoehdon sijaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että USB-tikun on October 2018 -päivityksen jälkeen voinut irrottaa tietokoneesta ilman tuttua turvallisen irroittamisen mahdollistavaa valintaa. Kolikon kääntöpuolena on, että USB-muistilaite ei välttämättä toimi yhtä nopeasti kuin erillisen irrottamisen vaativalla Better performance -asetuksella.

Paremman suorituskyvyn tila on edelleen saatavilla, mutta se on itse aktivoitava. Aktivoiminen tapahtuu klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta näytön vasemman alakulman Windows-kuvakkeen päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Levynhallinnan. Avautuvalta listalta valitaan hiiren oikealla painikkeella haluttu USB-laite, vaihtoehto Ominaisuudet ja sen jälkeen Toiminta-valikosta haluttu valinta.

Nopean irrottamisen mahdollistava valinta on oletuksena aktivoitu kaikilla tietokoneilla, joille Windows 10:n October 2018 -suurpäivitys on asennettu. Vanhemmilla ohjelmistoversioilla oletuksena on edelleen paremman suorituskyvyn takaava valinta, mutta manuaalinen valitseminen onnistuu silloinkin samalla tavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja