Mainos

Tiesitkö jo näistä? Hätäilmoituksen voi tehdä monella tavalla älypuhelimen avulla

Hätätilanteisiin kannattaa varautua jo ennalta varmistamalla, miten omalla älyluurilla on nopeinta saada yhteys hätäkeskukseen.

Suomessa hätäkeskukseen soitto onnistuu myös 112 Suomi -sovelluksella. Ilmaiseksi Android-, iPhone- ja Windows-puhelimille ladattava sovellus välittää heti soittajan sijaintitiedot hätäkeskukseen, mikä nopeuttaa avunsaantia. Sovelluksen avulla hätäkeskuksessa pystytään myös lähettämään apua paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

Sovellus lähettää paikannustietoja vain käyttäjän antaessa siihen luvan. Paikannus toimii lisäksi ainoastaan silloin, kun hätäpuhelu soitetaan sovelluksen kautta.

Älypuhelimista löytyy myös omia hätätilanteessa pelastavia ominaisuuksia, joista on hyvä tietää. Applen iPhone-puhelimesta löytyy lukitusnäytön vasemmasta alanurkasta Hätäpuhelu-painike, Samsungin puhelimissa vastaava toiminto löytyy samasta paikasta punainen luuri -symbolina.

Applen laitteisiin voi myös tallentaa omia tietojaan Terveys-sovellukseen siten, että puhelimella soittaessa hätänumeroon voi vasemmasta alanurkasta klikata auki ”SOS-tiedot”. Tietoihin voi kirjata esimerkiksi oman veriryhmän.

Lisäksi ympäri maailman käytetään yhteystietoihin tallennettavia ICE-tietoja (In Case of Emergency), joihin lisätään hätään joutuneen omaisen yhteystiedot. 

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.