Mikroaaltouuni on monille se pölyttyvä kodinkone, jonka voimaa aliarvioidaan. Todellisuudessa mikro voi auttaa päivittäin erilaisissa ruokaan liittyvissä tilanteissa.
Mikroaaltouunin hyödyntäminen muussakin kuin vain ruoan lämmittämisessä säästää käyttäjältään kyyneleitä ja kolikoita.
1. Nopeuta taikinan kohotusta
Hiivataikina kohoaa yleensä yli tunnin huoneenlämmössä, mutta jos otat avuksesi mikroaaltouunin, on taikina vaivattavissa jo noin vartissa. Aseta mikroaaltouunin takaosaan muki, jossa on noin 2,5 dl vettä. Aseta taikina kannelliseen kippoon tai hyödynnä esimerkiksi elmukelmua. Laita kulho tämän jälkeen mikroaaltouunin keskelle.
Lämmitä taikinaa alimmalla lämpötilalla kolme minuuttia ja anna sen sitten puolestaan levätä mikrossa kolme minuuttia. Tämän jälkeen lämmitä taikinaa jälleen alimmalla lämpötilalla kolme minuuttia ja anna sitten levätä kuusi minuuttia mikrossa. Käsittelyn jälkeen taikina on kohonnut.
2. Vähemmän kyyneleitä
Lämmitä sipulia mikrossa noin 30 sekuntia ennen kuin ryhdyt pilkkomaan sitä. Huomaat takuulla, että kyyneleet eivät ole enää niin herkässä pilkkomisen aikana kuin normaalisti.
3. Makoisaa elämää
Fariinisokeri muuttuu usein kivenkovaksi, mutta mikroaaltouunin avustuksella siitä saa jälleen pehmeän ja helposti työstettävän. Jos tarvitset sokerin pehmeänä, laita se kulhossa mikroon ja aseta kulhon viereen lasillinen vettä. Mikron kosteus auttaa pehmentämään sokerin parissa minuutissa.
LUE MYÖS: Huikea mikroniksi: Yllättävä ja terveellinen tapa valmistaa popcornit
