THL:n johtaja Mika Salminen vihjaa Ylen A-Studiossa: yöelämään harkitaan rajoituksia – uusi maskisuositus torstaina

4:05
Katso myös video: MTV Uutiset kävi baarikierroksella Helsingin keskustassa – juhliessa korona ei paljon paina

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminenkertoo Ylen A-studiossa, että joitakin säädöksiä yöelämän juhlimiseen on harkinnassa.

Salminen kertoo lähetyksessä, että yhtenä vaihtoehtona on ravintoloiden aukiolojen rajoittaminen.

– Tiedän, että erilaisia säännöksiä harkitaan, että tämä oikein myöhään tapahtuva yöelämä, sitä katsottaisiin uudestaan, Salminen sanoo.

Koronavirus leviää tällä hetkellä erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten, alle 30-vuotiaiden, keskuudessa. Esimerkiksi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori muistutti tänään, että yöelämään liittyviä rajoitustoimenpiteitä voidaan joutua ottamaan käyttöön, jos tilannetta ei saada hallintaa.

"Tätä voitaisiin hillitä"

THL:n Salminen pitää erityisesti myöhäisillan ja -yön juhlintaa ongelmallisena.

– Isommat riskit liittyvät tilanteisiin, että on oltu koko ilta matkassa ja alkaa tulla väsy ja ehkä niitä etäisyyksiä on vaikeampi pitää ja ei ehkä haluta pitää. Tätä ehkä voitaisiin hillitä, jos vähän aikaisemmin (baarit laitetaan) kiinni, Salminen toteaa Ylen lähetyksessä.

Lähetyksessä puhuttiin myös maskisuosituksen laajentamisesta. Tällä hetkellä maskia suositellaan käytettävän julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkaisissa tilanteissa, jos alueella on ilmennyt koronavirustartuntoja. Salmisen mukaan THL on julkaisemassa huomenna uuden maskisuosituksen.

Koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen menevillä alueilla suojamaskia tullaan suosittelemaan myös esimerkiksi toisen asteen koulutukseen eli lukioihin ja toisen asteen koulutukseen.

Juttua täydennetty 23.9. kello 23.02: Lisätty tieto maskisuosituksen antamisesta torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja