Upean arvokisauransa päättänyt suomalaiskonkari itki Ylen haastattelussa – "Nuo kaverit tuossa"

Riitta-Liisa Roponen hyvästeli maastohiihdon arvokisat 22. sijalla 30 kilometrin vapaan MM-yhteislähtökilpailussa Seefeldissä. 40-vuotias suomalaiskonkari kyynelehti kisan jälkeen maalissa.

Roponen hiihti Seefeldissä aiemmin viestissä, jossa Suomi sijoittui kuudenneksi. Toisena matkana oli kisat päättänyt 30 kilometriä, jossa Roponen jäi voittaja Therese Johaugista 6.18,7 minuuttia.

– Tämä oli päämatka. Tietenkään arvosanaksi ei voi antaa kauhean hyvää, jos tuloksia vain katsoisi. Meinasin sanoa, että mitään en tekisi toisin, mutta jotain olisin tehnyt tänään toisin. Kroppa toimi tänään ihan hyvin ja tiettyyn pisteeseen asti oli hyvää menoa, Roponen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kyynelet valuivat Roposen poskilla.

– Minä olen vähän tunteillut eilisestä lähtien. Ei minua olisi tänään varmana mikään näin paljon itkettänyt, mutta tosiaan nuo kaverit tuossa, Roponen viittasi ympärilleen.

Roponen vahvisti aiemman viestinsä, ettei todennäköisesti enää MM-kisoissa hiihdä. Uran jatkuminen muuten on vielä auki.

– Se selviää tässä kevään mittaan, Roponen päätti.

Roponen on saavuttanut urallaan olympiapronssin ja kuusi MM-mitalia, kaikki viesteistä. MM-mitaleista kolme on kultaisia. 


Lue myös:

    Uusimmat