Suomen viestinaiset romahtivat karmivan kauas mitalitaistelusta – Therese Johaug katkesi, Ruotsi juhlii MM-kultaa

Suomi jäi kuudenneksi naisten 4 x 5 kilometrin hiihtoviestissä Seefeldin MM-kisoissa.

Suomi jäi takaa-ajoasemiin jo Laura Monosen avausosuudella. Mononen ei pysynyt kärkinaisten vauhdissa, vaan tuli vaihtoon seitsemäntenä, 18,8 sekuntia kisaa johtaneen Venäjän perässä.

Krista Pärmäkoski lähti kuromaan eroa kiinni toisella perinteisen osuudella, ja alku olikin vahva. Pärmäkoski onnistui nousemaan avauskilometrin aikana seitsemän sekunnin päähän kärjestä, mutta sittemmin hän romahti pahasti. 

Suomi tuli toiseen vaihtoon 43,1 sekuntia kisaa siinä kohtaa johtaneen Norjan perässä. Peli mitalitaistoa ajatellen oli käytännössä pelattu, vaikka Suomi olikin viidentenä: eroa myös nelossijaan ja Venäjään oli jo yli 40 sekuntia.

Suomi pysyi Riitta-Liisa Roposen kolmososuudella viidentenä, mutta ankkuri Eveliina Piippo taipui Yhdysvaltain Jessica Digginsille ja Suomi sijoittui lopulta kuudenneksi.

Ruotsin nousi viestin kärkeen Charlotte Kallan väkivahvalla kolmososuudella. Ruotsalaistähti jätti Astrid Uhrenholdt Jacobsenin viimeiseen vaihtoon tultaessa 18,8 sekunnin päähän, mutta ankkuriksi Norjalla oli asettaa kivikova Therese Johaug.

Johaug kiri Ruotsin ankkurin Stina Nilssonin väkisin kiinni, mutta joutui todella ahtaalle. Johaug katkesi lopussa, ja tuorevoimaisempi Nilsson ankkuroi Ruotsin maailmanmestaruuteen.

Venäjä nappasi pronssia, 2.03,8 minuutin erolla Ruotsiin. Suomen ero Ruotsiin oli maalissa rajut 3.47,7.

Suomi oli saavuttanut naisten viestin pronssia kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Miesten viesti sivakoidaan perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat