Therese Johaug naurettavan ylivoimainen – 40-vuotiaalta Riitta-Liisa Roposelta mieletön tulos!

Therese Johaug murskasi kilpailijansa hiihdettyään 15 kilometrin vapaan kilpailun ylivoimaiseen voittoon kotiyleisönsä edessä Norjan Beitostölenissä. Paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski kuudennella sijallaan.

Videolla Krista Pärmäkosken haastattelu Linnan juhlista.

Johaugille ei missään vaiheessa löytynyt uhkaajaa. Hän jätti toiseksi tullutta Ruotsin Charlotte Kallaa yli minuutilla. Kilpailukiellostaan vapautunut norjalainen on voittanut näytöstyyliin kauden kaikki neljä normaalimatkaa. Kolmanneksi ylsi Norjan Ingvild Flugstad Östberg.

Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kuudes. Hän taisteli kymmenen kilometrin kohdalla vielä palkintopallisijasta, mutta jäi viimeisellä kierroksella kärjen vauhdista. Pärmäkoski jatkoi tasaista sarjaansa: hän oli jo viidennen kerran tällä kaudella viides tai kuudes.

Riitta-Liisa Roponen oli naisten kilpailun suomalaisyllättäjä. Roponen hiihti upeasti kymmenenneksi, mikä on 40-vuotiaan konkarin paras sijoitus kahteen vuoteen. Eveliina Piippo ylsi toisen kerran urallaan maailmancupin pisteille oltuaan 22:s, mikä on samalla 20-vuotiaan tulevaisuudenlupauksen uran paras tulos.

Alkukauden suomalainen valopilkku Susanna Saapunki jätti kilpailun väliin flunssaoireiden takia.