Matti Heikkisen sairaalaan vieneiden kipujen syy selvisi – palannee kisaladulle Davosissa

Matti Heikkinen: Huono suoritus 0:38

Hiihtäjä Matti Heikkinen saattoi huokaista helpotuksesta, sillä Lillehammerin maailmancupissa esiintyneiden kipujen syy on tutkittu. Kyse oli sen verran lievästä vaivasta, että Heikkinen on jo palannut ladulle. 

Videolla Matti Heikkinen arvioi suoritustaan Rukan kisassa. 

Heikkinen hakeutui sairaalaan Lillehammerissa rintakipujen takia. Olympiakomitean vastuulääkäri Maarit Valtonen koordinoi jatkotutkimukset yhdessä erikoisalojen asiantuntijalääkäreiden kanssa. 

Heikkinen kiitteli tiedotteessa, että hän pääsi nopeasti tutkimuksiin. 

– Tehdyt tutkimukset poissulkivat kaikki sydän-, hengitys- ja verenkiertoelimistöön liittyvät tekijät, joista kiputila olisi voinut johtua. Rintarangan alueen lihasten kramppaus aiheutti kiputilan, jonka vuoksi jouduin keskeyttämään viime sunnuntain kisan, Heikkinen kertoi. 

– Samantyyppistä kipua ei ole koskaan aiemmin minulla ollut jonka vuoksi oli tärkeää selvittää mistä kipu aiheutui ja poissulkea vakavammat syyt kipuoireisiin. Voin jatkaa urheilua tästä eteenpäin rauhallisin mielin.

Heikkinen matkusti harjoittelemaan Davosiin, jossa hän kilpailee todennäköisesti 16. päivä hiihdettävässä vapaan kisassa. 

Lue myös:

    Uusimmat