The Guardian Purra-kohusta: "Suomen äärioikeistolaista valtiovarainministeriä syytetään rasistisista nettikommenteista"

Rasistista kieltä viljellyn "riikan" sanomiset syynissä – kestääkö hallitus? 21:59
MTV Uutiset Livessä syynättiin rasistista kieltä viljellyn "riikan" sanomisia yhdessä toimittaja Maria Nykäsen ja maineenhallinnan ja vaativan viestinnän asiantuntija Harri Saukkomaan kanssa.

Brittimedia The Guardian uutisoi valtiovarainministeriin ja perussuomalaisten puheenjohtajaan Riikka Purraan liittyvästä kohusta.

The Guardian uutisoi kertoen "Purran edeltäjän, perussuomalaisten puoluejohtajan Jussi Halla-ahon, blogiin käyttäjätunnuksella "riikka" kirjoitetut kommentit sisälsivät N-sanan suomenkielistä vastinetta, muita rasistisia ja maahanmuuttovastaisia solvauksia sekä väkivallalla uhkailua."

Samassa uutisessa kerrotaan myös, että viime kuussa toinen perussuomalaisten puolueministeri, Vilhelm Junnila, erosi sen jälkeen, kun paljastui, että hän oli vitsaillut "Heil Hitleristä". Artikkeli jatkaa Junnilan pitäneen puheen tilaisuudessa, johon osallistui uusnatseja, ja kehottanut tekemään joukkoabortteja Afrikassa ilmastokriisin torjumiseksi.

The Guardian uutisoi myös, että sisäministeri Mari Rantanen joutui kiistämään uskovansa väestönvaihtoteoriaan sen jälkeen, kun kävi ilmi, että hän oli hashtagannut sitä useissa twiiteissä.

Purra kommentoi eilen Twitterissä, että on aiemmin kirjoittanut asioita, joita ei enää kirjoittaisi. Hän ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, onko hän puhemies Jussi Halla-ahon (ps.) Scripta-blogin vieraskirjan rasististen kirjoitusten takana. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat