Purra kommentoi somea kohauttaneita kirjoituksia: "Olen varmasti kirjoittanut ja sanonut asioita, jotka ovat tyhmiä tai mielettömiä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi puhemies Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjan kirjoituksista noussutta keskusteluablogissaan. Hän toteaa, että ei kansanedustajana tai ministerinä varmasti kirjoittaisi tai toimisi kuten aiemmin.

– Julkisessa tehtävässä olevalta vaaditaan erilaista toimintaa ja puhetta kuin tavikselta. Mitä korkeampi tehtävä, sitä tarkempi on oltava, Riikka Purra kirjoittaa blogissaan.

Purra jatkaa, ettei hänelle tulisi mieleenkään alkaa irtisanoutua tai pahoitella tekemisiä ja sanomisia vuosien ja vuosikymmenten takaa.

– En varmasti ole samaa mieltä läheskään kaikista asioista. Monista olen, mutta en aio lähteä median ja vasemmiston kanssa peliin, että mistä olen ja mistä en.

Purran kirjoituksiksi epäillyistä teksteistä uutisoi alkujaan Iltalehti. Twitterissä kiertävässä ketjussa on koottu kuvakaappauksia nimimerkki "riikan" kirjoituksista Scriptan vieraskirjaan. 

Purraksi oletettu nimimerkki käyttää kommenteissaan hyvin rasistista kieltä ja slurreja, sekä vihjailee maahanmuuttajataustaisen lapsen ampumisesta.

–Netsejä tänään Stadissa sylkemässä kerjäläisten päälle ja hakkaamassa n**kerilapsia, anyone?

– Jos mulle annettaisiin ase, ruumiita tulisi ihan lähijunassakin. 

Purra ei vahvista eikä kiistä tekstejä omikseen ja ilmoittaa, ettei aio ottaa asiaan kantaa jatkossakaan.

Hän myöntää, että on 2000-luvulla kirjoittanut sekä Scriptan vieraskirjaan että moniin keskusteluryhmiin, useilla eri nimimerkeillä. Aiheena on ollut maahanmuuton lisäksi muitakin asioita.

– Olen varmasti kirjoittanut ja sanonut asioita, jotka ovat tyhmiä tai mielettömiä tai rumasti sanottu tai huonosti valikoituja.

Halla-aho kiistää Scriptan Vieraskirjan piilottamisen

Myös Jussi Halla-aho kommentoi kuumana käyvää keskustelua Twitter-tilillään maanantaina, kun sosiaalisessa mediassa oli herännyt epäily, onko Scriptan vieraskirja poistettu kohun seurauksena. Halla-ahon mukaan Scripta kaikkine liitteineen oli ”mennyt juntturaan” jo nelisen vuotta sitten.

– En pystynyt itse kirjautumaan tililleni, eikä palveluntarjoajan (YahoO!) ylläpidosta saanut ketään kiinni. Nörttikaverini onnistui suurella vaivalla evakuoimaan itse blogikirjoitukset ja siirtämään ne uudelle (eli nykyiselle) serverille. Vieraskirja valitettavasti meni sen siliän tien, Halla-aho selittää tviitissään.

Tapaus Junnila: Uhriutuvatko perussuomalaiset, vai toimiiko "ajojahti" puolueen hyväksi? 1:48
Tapaus Junnila: Uhriutuvatko perussuomalaiset, vai toimiiko "ajojahti" puolueen hyväksi?

Juttua on täydennetty lisätiedoilla kello 17.12  ja Halla-ahon Twitter-kommenteilla kello 17.33. Lisätty lainauksia nimimerkki "riikan" kommenteista 19.35.

Lue myös:

    Uusimmat