Hallitus kiristi matkustusrajoitteita kolmeen Euroopan maahan sekä Australiaan, mutta höllensi usean kaukomaan rajoituksia

Näin koronavirus kurittaa maailmalla – MTV koosti tuoreimmat tiedot eri maista 2:23
Video: Näin koronavirus kurittaa tällä hetkellä maailmalla

Suomen hallitus aikoo kiristää maanantaista lähtien sisärajavalvontaa joidenkin Euroopan maiden kanssa. Myös uusia höllennyksiä on luvassa.

Hallitus palauttaa sisärajavalvonnan uudelleen käyttöön Suomen ja Itävallan, Slovenian ja Sveitsin väliseen liikenteeseen, sillä kyseisten maiden koronatartunnat ovat jälleen kasvussa.

Myös Algerian ja Australian osalta ulkorajaliikenteen rajoituksia tiukennetaan.

Rajoitukset astuvat voimaan maanantaina 27. heinäkuuta. Suomen kansalaisilla on aina oikeus palata kotimaahansa, Valtionneuvosto muistuttaa.

Sisärajavalvonta jatkuu edelleen Suomen ja Espanjan, Luxemburgin, Portugalin, Puolan, Ranskan, Ruotsin ja Tshekin välisessä liikenteessä.

Huvialusliikenne on vapautettu sisärajavalvonnasta. Lisäksi työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne on sallittua.

Osaa rajoituksista höllennetään

Luvassa on myös lisää höllennyksiä.

Etelä-Korean, Georgian, Japanin, Ruandan, Thaimaan, Tunisian, Uruguayn ja Uuden-Seelannin liikenne Suomeen sallitaan rajoituksitta maanantaista lähtien.

Matkustusta harkitessa on huomioitava, että maiden omat rajoitukset voivat kuitenkin estää suomalaisten maahanpääsyn.

Esimerkiksi Thaimaa on on keskiviikkona ilmoittanut jatkavansa poikkaustilaa vielä elokuun loppuun saakka, joten vapaa-ajan matkailu maahan ei pääasiassa ole vielä sallittua. 

Tällä hetkellä sisärajavalvontaa ei ole Suomen ja Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Latvian, Liettuan, Alankomaiden, Belgian, Italian, Kreikan, Liechtensteinin, Maltan, Saksan, Slovakian ja Unkarin välisessä liikenteessä.

Rajoituksista voidaan luopua Suomen ja sellaisten maiden välisessä liikenteessä, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on ollut korkeintaan 8 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana.

Jos epidemiatilanne jossain valtiossa pahenee, rajoituksia tiukennetaan.

Päivitetty kello 15.25: Tarkennettu tietoa matkustusrajoituksista Thaimaan ja muiden kaukomaiden omien rajoitusten mukaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat