Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho loistivat käänteentehneellä hetkellä – "Se ratkaisi pelin meille"

Carolina Hurricanes mätti kolme maalia toisen erän avauspuolikkaalla ja otti lopulta 5-2-kotivoiton New York Islandersista. Samalla se varmisti jatkopaikkansa jääkiekon NHL:n itäisen konferenssin finaaliin voitoin 4-0. 

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen johtivat Carolinan rynnistystä eturivissä. 

Aho tasoitti ottelun 1-1:een avauserässä ja loisti myös heti toisen erän alussa. Hän karvasi kiekon Islandersin maalin takana, syötti sen Warren Foegelelle, joka puolestaan vapautti Teräväisen maalintekoon.

Video Teräväisen maalista. Juttu jatkuu alla.  

Tästä käynnistyi Carolinan isku, joka tuotti kaksi lisämaalia seuraavan reilun kuuden minuutin aikana. 

– Otimme homman haltuun toisessa erässä. En tiedä muutimmeko mitään, mutta iskimme takaisin ja saimme hallinnan, Aho kommentoi ottelun jälkeen

– Toisen erän avauspuolikas oli meiltä todella hyvä. Se ratkaisi pelin meille, suomalaistähti jatkoi.

Avauskierroksella seitsemän ottelua Washingtonia vastaan pelannut Carolina pääsee nyt lepäämään hetkeksi. Joukkue on kärsinyt myös loukkaantumisista. 

– Tarvitsemme pienen tauon ja lepoa, varsinkin henkisesti. Olen erittäin ylpeä tästä ryhmästä. He tekivät kaikkensa, vaikka se ei ollut aina kaunista. Tauko saattaa vaikuttaa ensimmäiseen otteluumme seuraavassa sarjassa, mutta tarvitsemme tätä, päävalmentaja Rod Brind'Amour kommentoi. 

– Olemme totta kai iloisia tästä, mutta tarjolla on vielä enemmän. Meidän ei odotettu pääsevän näin pitkälle, mutta haluamme olla paras joukkue. 

Carolina kohtaa seuraavalla kierroksella joko Bostonin tai Columbuksen. Niiden keskinäinen sarja on tilanteessa 2-2. 


Lue myös:

    Uusimmat