Mainos

Teurastamo: Laatikolla lyönti valitettava ylilyönti, muuten normaalia toimintaa

Oikeutta eläimille -yhdistys ilmoittaa kuvanneensa materiaalia muun muassa Sastamalan teurastamolta. Sastamalan teurastamon toimitusjohtaja Juha Greus kertoo MTV Uutisille, että hänen näkemässään videossa on yksi selvä ylilyönti.

– Se on muuten ihan normaalia teurastamotoimintaa paitsi se lammashomma siinä alussa, joka on klippinä MOT-ohjelman sivuillakin. Se laatikolla lyönti on valitettava ylilyönti, mutta nämä henkilöt eivät ole meillä enää töissä.

Greusin mukaan videot teurastamoilta saattavat näyttää erityisen rajuilta sellaisen silmään, jolle toiminta teurastamoille ei ole tuttua.

– Sellaista se teurastamohomma vaan on, että se näyttää ihan kauhealta sellaiselle, joka ei ole koskaan teurastamolla käynyt. Mutta ne, jotka ovat töissä teurastamolla ja ovat siellä käyneet, tietävät, että se 400 gramman jauhelihapaketti ei tule kaupan hyllylle ihan noin vaan.

Ylilyönneistä huolimatta Greus uskoo, että yleensä asiat ovat suomalaisilla teurastamoilla kunnossa ja eläimiä kohdellaan eettisesti kestävältä pohjalta.

– Toki joka ammatissa ja jokaisella työpaikalla tapahtuu joskus ylilyöntejä ja jollakin on huono päivä, mutta pääasiallisesti uskon, että teurastamoissa kohdellaan eläimiä hyvin.

Sastamalan teurastamolla päätetään jatkotoimista illan MOT-ohjelman jälkeen.

– Ollaan päätetty, että katsotaan illalla ohjelma ja päätetään sitten henkilökunnan kanssa, onko jotain parantamisen aihetta, Juha Greus sanoo.

Oikeutta eläimille -yhdistys ilmoittaa kuvanneensa materiaalia myös Pirkanmaalla ja Satakunnassa sijaitsevilta yksityisiltä teurastamoilta sekä HKScanin teurastamolta Paimiosta.

HKScan ilmoitti MTV Uutisille, että he kommentoivat asiaa vasta illan MOT-ohjelman jälkeen.

Teurastamovideot julkaisee Ylen MOT-ohjelma tänään klo 20. MTV Uutisten julkaisema video on editoitu Oikeutta Eläimille -videoiden materiaalista. Videolta on siistitty pois materiaalin järkyttävin osuus.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja