Teslasta tunnettu miljardööri Musk kutsui brittiläistä luolasukeltajaa pedofiiliksi – vapautui nyt kunnianloukkaussyytteistä

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on vapautunut kunnianloukkaussyytteistä losangelesilaisessa oikeusistuimessa.

Brittiläinen sukeltaja oli haastanut Muskin oikeuteen tämän nimiteltyä sukeltajaa tviitissä pedofiiliksi.

Sukeltaja haki oikeudessa jopa 190 miljoonan dollarin korvauksia. Valamiehistö kuitenkin vapautti Muskin kaikista vastuista.

Tapaus liittyy vuonna 2018 Thaimaassa luolaan jumiin jääneiden poikien pelastusoperaatioon. Pelastustehtävään osallistunut brittiläinen sukeltaja Vernon Unsworth ja Musk ajautuivat julkiseen sanaharkkaan sen jälkeen, kun Musk matkusti kesällä Thaimaahan tarjotakseen apuaan operaatioon. Unsworth kutsui Muskin tarjoamaa minisukellusvenettä pelkäksi julkisuustempuksi. Musk vastasi Twitterissä haukkumalla sukeltajaa pedofiiliksi. Myöhemmin hän pyysi kommenttiaan anteeksi ja todistuksessaan totesi kyseessä olleen pelkkä loukkaus, ei todellinen syytös.

Musk on herättänyt aiemminkin huomiota aggressiivisilla tviiteillään. Nyt hän riemuitsi valamiehistön päätöksestä, halasi asianajajaansa ja kehui, että hänen "uskonsa ihmisyyteen on palautettu".

Pettynyt Unsworthin asianajaja puolestaan kutsui Muskia "kiusaavaksi miljardööriksi".

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja