Mainos

Teslan Model 3 maksaa 35 000 dollaria miinus veroedut – keskustelu kuumana

Teslan uuden Model 3 -mallin USA:n hinnaksi on varmistunut 35 000 dollaria eli noin 31 000 euroa.

Teslan tiedottaja vahvisti hinnan talousjulkaisu Bloombergille. 35 000 dollarista vähennetään vielä verohyödyt, joten auton lopullinen hinta on tätäkin alhaisempi Yhdysvalloissa. Teslan Model 3 esitellään ensi kuussa, jolloin ennakkovarauksia voi tehdä USA:ssa.

Uuden mallin odotetaan tulevan myyntiin ensi vuoden lopussa tai vuoden 2018 alussa. Esimerkiksi yhdysvaltalaisen liikepankin Morgan Stanleyn analyytikko ei usko, että malli tulee myyntiin aiotusti vuonna 2017, vaan noin vuosi luvattua myöhemmin. Tesla kuitenkin vakuuttaa, että aikataulu pitää.

Teslan uuden mallin hinnasta ollaan innostuttu maailmalla, ja se on aiheuttanut paljon keskustelua. On kirjoitettu, että kyseisen sähköauton hinta olisi ennakkotietoja pienempi.

Vastapuolella väitetään taas, että mallin hinta on ollut jo pitkään tiedossa. Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoi jo yli vuosi sitten uuden mallin hinnasta.

Musk kertoi myös Twitter-päivityksessään jo viime syyskuussa, että hinta on 35 000 dollaria, malli paljastetaan maaliskuussa ja varaukset alkavat silloin.

Toinen keskustelua aiheuttanut aihe on veroetujen suuruus, ja se, kuinka paljon hinta laskee vielä. Edellisissä Teslan malleissa veroetu on ollut 7 500 dollaria.

Yhdysvaltojen sähköautoihin kohdistuvat veroedut eivät säily ikuisesti. Etuuksien tarkoituksena on helpottaa autonvalmistajia pääsemään markkinoille, ja sitä sovelletaan valmistajan 200 000 ensimmäiselle sähköautolle, minkä jälkeen etuuden suuruus alkaa laskea.

Teslan on tarkoitus saavuttaa kyseinen rajapyykki vuoden 2018 puolivälissä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.