Mainos

Teslan ihmeilmastointi testissä – puhdistaa bioaseet auton ulkopuoleltakin

Mitä tapahtui, kun Teslan "ihmeilmastointi" pistettiin puhdistamaan ilmaa, joka oli saastutettu äärimmilleen?

Teslan ilmastointi päivittyi "bioasehyökkäys"-moodilla (Bioweapon Defense Mode), mutta harvapa sen tehoa on käytännössä kokeillut.

Jenkkifirma otti härkää sarvista itse, ja loi olosuhteet vaaralliselle testille: Model X -malli laitettiin muovikuplaan, jonne syötettiin äärimmäisen saasteista ilmaa. Ilmansaastearvo nostettiin 1 000 mikrogrammaan per kuutiometri, kun hyvän ilman laatuarvo on 12 mikrogrammaa per kuutiometri.

Tämän jälkeen auton ovet suljettiin ja bioase-suodatus kytkettiin päälle.

HEPA-suodattimistolla varustetulla ilmastoinnilla kesti noin kaksi minuuttia puhdistaa auton ilma niin hyvälle tasolle, ettei mittauslaitteisto kyennyt havaitsemaan saastetta lainkaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Muutaman minuutin sisällä auton ilmastointi alkaa puhdistamaan ilmaa myös auton ulkopuolelta.

Teslan tavoite on ollut saavuttaa auton sisäilmassa taso, joka pystytään toteuttamaan esimerkiksi sairaaloissa ja avaruusalalla: siitepöly, ilmansaasteet, home ja bakteerit suodattuvat HEPA-järjestelmän avulla 99,97-prosenttisesti. Järjestelmä on Teslan mukaan satoja kertoja tehokkaampi, kuin muiden automerkkien suodattimet.

Järjestelmiä on testattu Teslan mukaan myös ruuhka-aikojen pakokaasuissa, haisevien soiden maastoissa, kaatopaikoilla ja laidunmailla Kaliforniasta Kiinaan.

Toistaiseksi Teslan ilmastoinnin bioase-kestävyyttä ei ole testattu riippumattomalla taholla, mutta asiantuntijat ovat ehtineet epäillä sen tehoa.

---

Esittelyssä Hjallis Harkimon 7-sarjan BMW

1:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.