Teslan eurooppalainen haastaja laittoi ennätykset uusiksi – Elon Musk: "Lol"

Kroatialainen hypersähköauto kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin F1-auto 0:42
Rimac Nevera kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin F1-auto. Yksi ensimmäisistä tilaajista oli maailmanmestari Nico Rosberg.

Kroatialaisen Rimacin supersähköauto Nevera otti haltuunsa tuotantosähköautojen kiihtyvyysennätyksen. Teslan toimitusjohtaja ei kommentistaan päätellen ole menettämässä yöuniaan, vaikka amerikkalaisvalmistajan vastausta tuoreeseen ennätykseen saadaankin vielä odotella.

Tesla esitteli häkellyttävän suorituskykyisen Roadster-mallinsa vuonna 2017. "Alle kahdessa sekunnissa" nollasta sataan kiihtyvää superautoa ei kuitenkaan ole vielä saatu markkinoille, eikä toistaiseksi ole mitään tietoa, milloin sen myynti mahdollisesti alkaa.

Noin 200 000 dollarin hintaluokkaan asettuva Tesla Roadster on epäilemättä monen raharikkaan hankintalistalla, mutta koska autoa ei ole näkynyt eikä kuulunut, saattaa osa äärimmäistä kiihtyvyyttä kaipailevista kallistua kilpailijoiden – joskin huomattavasti kalliimpien sellaisten – puoleen.

Yksi esimerkki järjetöntä kiihtyvyyttä tarjoavasta sähköautosta on kroatialaisvalmisteinen Rimac Nevera, joka hiljattain rikkoi yhden päivän aikana peräti 23 sarjatuotantosähköautojen ennätystä. Niiden joukossa oli muun muassa rykäisy nollasta sataan alle 1,8 sekunnissa sekä nollasta neljäänsataan ja takaisin nollaan alle 30 sekunnissa.

Lukemat ovat vaikuttavia jopa auton yli kahden miljoonan euron hintalappu huomioiden.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk sen sijaan suhtautui Neveran saavutuksiin vähemmän innostuneesti. Muskilta kysyttiin Twitterissä, uskooko hän, että Tesla Roadster päihittää Rimac Neveran nollasta sataan -ajassa.

– Lol, kuului Muskin vastaus, jota hän ei ole selventänyt millään tavoin.

Roadsteriin rakettimoottori

Nauramiseen viittaavan kommentin on arveltu viittaavan siihen, että Musk suhtautuu varsin itsevarmasti Roadsterin päihittävän Neveran kiihtyvyyslukemat.

Roadsterin erikoisversioon on Muskin mukaan tulossa SpaceX-avaruusyhtiön rakettimoottori, jolla auton on sanottu kiihtyvän nollasta sataan niinkin nopeasti kuin 1,1 sekunnissa.

– Se tulee olemaan turvallista, mutta ei välttämättä fiksua tietyistä terveysongelmista kärsiville. Vähän niin kuin ei raju vuoristoratakyytikään, Musk twiittasi vuonna 2021.

Se ei sinällään olisi maailman suurin ihme, vaikka Roadster aikanaan päihittäisikin Neveran. Jo nyt markkinoilla oleva Tesla Model S Plaid kiihtyy nollasta sataan 2,3 sekunnissa – ja se on kuitenkin neliovinen perheauto, jonka hinta on vain murto-osan Neverasta.

Yksi Rimac Neveran ostaneista asiakkaista on F1-maailmanmestari Nico Rosberg.

Lähde: InsideEV's

Lue myös:

    Uusimmat