Nyt löytyi auto, joka saa Tesla Model S Plaidin näyttämään suorastaan hitaalta – tätä kiihdytyskisaa on odotettu!

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03
Tesla Model S Plaidissa on erikoinen yoke-ratti ja paljon muutakin uutta.

Nopeimmin nollasta sataan kiihtyvien sarjatuotantoautojen listan kärjessä on kaksi sähköautoa. Olikin siis vain ajan kysymys, että ne laitettaisiin viivalle vastakkain.

Jos viisipaikkainen perheauto ja lähes 2 000 hevosvomaa tarjoileva hyperauto laitetaan kisaamaan siitä, kumpi taputtelee neljännesmailin nopeammin, voinee kohtalaisella varmuudella sanoa jälkimmäisenä mainitun korjaavan potin.

Veikkaus ei mene väärin tälläkään kertaa, mutta mistään murskajaisista ei ole kuitenkaan kyse.

Vaikka ennakkosuosikkina tällä DragTimes-kanavan videolla onkin kroatialaisvalmisteinen hypersähköauto Rimac Nevera, löytyy viereiseltä kaistalta Model S Plaid eli kalifornialaisen Teslan kaikkien aikojen nopeimmin kiihtyvä auto.

Teslassa on hevosia noin puolet siitä mitä Neverassa ja painoa viitisenkymmentä kiloa enemmän. Ja vaikka Tesla näyttääkin alta löytyvällä videolla suorastaan hitaalta, kertovat luvut aivan muuta.

Model S:n nopein rykäisy nollasta 60 mailiin eli 96,5 kilometriin tunnissa vei nimittäin ainoastaan 2,08 sekuntia. Varttimaililla se pysäytti kellon parhaimmillaan 9,27 sekunnin kohdalla loppunopeuden ollessa 244,6 kilometriä tunnissa.

Näinkään vakuuttavilla lukemilla ei kuitenkaan pärjää Neveraa vastaan, sillä kroatialaisohjus saavutti 60 mailin nopeuden 1,9 sekunnissa ja taputteli varttimailin 8,582 sekunnissa, joka on samalla tuotantoautojen uusi maailmanennätys.

Ero ei kuitenkaan ole suuren suuri, kun otetaan huomioon, että 2,4 miljoonaa dollaria maksavan Neveran hinnalla saisi peräti kahdeksantoista Tesla Model S Plaidia.

Katso alta DragTimesin video.

Rimac Neveraa tullaan valmistamaan vain 150 kappaletta. Lisäksi se on jo ehtinyt aiheuttaa hämminkiä yleisillä teillä.

Lue myös:

    Uusimmat