Elon Musk: Tesla Roadster kiihtyy nollasta sataan noin 1,1 sekunnissa – katso, miltä huima rykäisy näyttäisi

Elon Musk esitteli Tesla Semin 0:53
Elon Musk esitteli Tesla Semin ja Roadsterin marraskuussa 2017.

Sähköautot yltävät kiihtyvyyslukemiin, joista perinteisillä polttomoottoreilla saa vain haaveilla. Aivan uusiin sfääreihin ylletään sähköautolla, jonka perässä on pieni rakettimoottori.

Tesla Roadsterista on tulossa suorastaan hengästyttävän suorituskykyinen supersähköauto. Sen vakuuttavista spekseistä kerrottiin ensimmäisen kerran jo 2017, mutta vieläkään tätä sähköistä katurakettia ei ole saatu tuotantoon asti.

Nyt Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on kertonut auton kykenevän niittaamaan nollasta sataan parhaimmillaan noin 1,1 sekunnissa. Tällaiseen suoritukseen auto tosin tulee tarvitsemaan lisävarusteena tarjolla olevan rakettimoottorin.

Kyllä, luit oikein. Tesla Roadsteriin kaavaillaan lisävarustepakettia, joka sisältää rakettimoottorit absurdin vikkeliä kiihdytyksiä varten. Varustepaketti kantaa luonnollisesti nimeä SpaceX Muskin johtaman avaruusyhtiön mukaan.

– Se tulee olemaan turvallista, mutta ei välttämättä fiksua tietyistä terveysongelmista kärsiville. Vähän niin kuin ei raju vuoristoratakyytikään, Musk twiittasi.

Ei se Roadsterin perusversiokaan hidas ole, sillä sen kiihtyvyyslukemiksi nollasta sataan on lupailtu noin 1,9 sekuntia. Samoihin lukemiin on yltämässä kroatialainen Rimac C Two -hypersähköauto.

Alta löytyvällä fanivideolla demonstroidaan, miltä Roadsterin kiihtyminen nollasta sataan vain reilussa sekunnissa voisi näyttää. Verrokkina animaatiovideolla on karvalakki-Roadster, joka taittaa saman matkan noin kahdessa sekunnissa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat