F1-mestari Nico Rosberg paljasti autotallinsa helmen: "Olen siitä todella ylpeä" – kokoelmiin tulossa myös maailman nopein henkilöauto

MTV3-kanavan Teknavi-ohjelma tapasi F1-maailmanmestarin Contintentalin uuden kesärenkaan julkistustilaisuudessa Saksan Hannoverissa.

Nico Rosberg oli silminnähden iloinen saadessaan puhua suomalaismedialle ja erityisesti suomalaisille Teknavin ja toimittaja Mikko Niimeksen välityksellä.

Teknavi kysyi Saksan Hannoverissa yhteistyökumppaninsa Continentalin uutuusrengasta julkistamassa olleelta Formula 1 -sarjan kauden 2016 maailmanmestarilta mitä hänen kiireiseen elämäänsä nykyisin kuuluu – ja tietenkin halusi tietää, miten isä Keijo “Keke” Rosberg voi.

Nico on tätä nykyä liikenteen sähköisen muutoksen ja kestävän kehityksen sanansaattaja. Politiikkaan hän ei kuitenkaan kuulemma ole menossa.

Miten olet pärjännyt koronan kanssa?

– Olemme perheeni kanssa etuoikeutettuja siitä, että saamme asua paikassa (Monaco), jossa tilanne on ollut hyvä. Samalla tiedän, että tilanne on ollut todella haastava perheille ja ihmisille ympäri maailman. Toivon, että pääsemme ulos tilanteesta pian. 

Puuhailet paljon asioita nyt Formula 1 -urasi jälkeen. Mitä kaikkea tarkalleen ottaen?

– Kaikessa on kyse kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta. Haluan antaa takaisin menestyksestä, jota olen saanut.

– Järjestän muun muassa joka vuosi Berliinissä Green Tech -nimistä konferenssia, joka keskittyy vastuulliseen teknologiaan. Kokoamme sinne maailman tärkeimmät kestävän kehityksen ajatusjohtajat, luomme kumppanuuksia ja tietenkin haluamme nostaa maailman tietoisuutta vastuullisuudesta.

– Minulla on myös kisatalli, jossa kilpailemme sähköisillä jeepeillä Extreme E -sarjassa. Siellä tarkoituksemme on ajaa tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja taistellaksemme sitä vastaan. Tallini nimi on Rosberg X Racing, ja sarjassa on kilpailijanamme myös Lewis Hamiltonin tiimi! Myös (ex-formulamestari) Jenson Buttonilla on oma tiiminsä. Voitamme vuorotellen kisoja Lewiksen tiimin kanssa, mestaruustaisto on kova!

Onko teillä sanasotaa tästä aiheesta Hamiltonin kanssa?

– Kyllä, mutta epäsuorasti. Hän valittaa kiertoreittiä asioista minulle ja minä vastaan kiertoreittiä hänelle (nauraen). Taistelumme jatkuu!

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat sinun sanastosi kärkipäässä nykyisin. Tuleeko sinusta poliitikko?

– Se homma ei ole minua varten. Pidän yksityisyrittäjyydestä. Haluan olla aktiivinen, luoda projekteja, tehdä aloitteita asioissa joilla oikeasti on merkitystä.

Mikä on sinun suuri viestisi liikenteen tulevaisuutta ajatellen?

– En halua ryhtyä saarnamieheksi, mutta uskon että sähköinen liikkuminen tekee muutoksen ihmiskunnan hyväksi. Totta kai asiat ovat eri tolalla ympäri maailmaa, mutta esimerkiksi Saksassa tällä hetkellä ongelmana on se, että suuri osa sähköstä tulee hiilivoimaloista – jotka saastuttavat hiilidioksidipäästöillään. Tarvitsemme tilalle uusiutuvaa energiaa. Myös sähköautojen hinnoittelun on muututtava matalammaksi kuin polttomoottoriautojen, silloin ostaminen on järkeenkäypää. Olen toiveikas!

Millä autoilla itse ajelet nykyisin?

– Kotona meillä on Audin e-tron-katumaasturi, ensiversio. Continentalin radalla ajoin juuri Audi e-tron RS GT:tä, jossa on Porsche Taycanin alusta. Autotallini helmi on Mercedes-Benz “Lokinsiipi” SL 300, olen autosta todella ylpeä. Minulle on tulossa myös Rimac Nevera, joka on maailman nopein henkilöauto – täyssähköinen ja suorastaan ihmeellinen!

Miten isäukollasi Kekellä menee?

– Isä voi hyvin, kiitos! Olemme usein yhteydessä ja loma-aikoina näemmekin paljon. Suhteemme on erinomainen, ja täytyy antaa hänelle kunniaa myös siitä, miten hän on tukenut minua urallani. Lopetettuani F1-urani hän oli eräs pettyneimmistä ihmisistä, jonka tiedän. Hän olisi isänä ja F1-fanina kovasti halunnut nähdä mitä tapahtuu mestaruuteni jälkeisellä kaudella. Mutta nyt meillä on ollut enemmän aikaa hengailla yhdessä.

Lapsesi ovat tällä hetkellä pieniä, mutta millainen isoisä Keke heille on?

– Tyttäreni ovat 4- ja 6-vuotiaita, ja isyys on mahtavaa. Se rakkauden määrä… en tiedä miltä poikien isyys tuntuu, mutta tytöiltä saa valtavasti rakkautta ja olen heidän supersankarinsa. Tietenkin myös vanhempani (äiti-Sina & Keke) rakastavat heitä, he nauttivat tilanteesta, joka kai kaikilla isovanhemmilla on: he voivat ottaa lapset hoitoon kun haluavat ja tuoda heidät takaisin kotiin, kun hermot menevät. Isovanhemmuus on ehkäpä vähän helpompaa, ja heillä on hauskaa yhdessä lastemme kanssa.

Jos sinut ja Keke laitettaisiin ajamaan samaa rataa samalla kalustolla, kumpi teistä olisi nopeampi?

– No niin, tämän voi tarkistaa YouTube-kanavaltani! Ajoimme isäni alustalla, järven jäällä, samalla ralliautolla – ja minä voitin puolella sekunnilla.

Katso Nicon ja Keken huikea jääkisa alta. Video on vuodelta 2011.

Lue myös:

    Uusimmat