Nollasta sataan F1-autoa nopeammin – Nico Rosberg tilasi lähes 2 miljoonan euron patteriohjuksen: "Vääntää minunkin sisuskaluni solmuun"

0:42
Kroatialainen hypersähköauto Rimac C Two kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin F1-auto. Yksi auton harvalukuisista ostajista on F1-maailmanmestari Nico Rosberg. Katso videolta, miltä auto näyttää.

Entinen F1-tähti on kilpauransa jälkeen toiminut lukuisten vihreän teknologian yritysten puolestapuhujana. Sähköautoihin vahvasti uskova Nico Rosberg on tilannut kokoelmiinsa auton, johon harvalla on varaa ja vielä harvemmalla mahdollisuus.

Vuoden 2016 F1-maailmanmestari Nico Rosberg on saamassa kokoelmiinsa harvinaistenkin autojen keskuudessa harvinaiseksi luettavan hyperauton, sillä entisen formulatähden tilaamaa kroatialaista kiituria valmistetaan ainoastaan 150 kappaletta.

Kyseessä on mikäpä muukaan kuin Rimac C Two, joka on kiihtynyt nollasta sataan kilometriin tunnissa ennen kuin olet lukenut tämän virkkeen loppuun. Aikaa kyseiseen suoritukseen kuluu nimittäin vain 1,85 sekuntia, mikä on vähemmän kuin millään katulaillisella tuotantoautolla koskaan.

– F1-autoni kiihtyi nollasta sataan 2,6 sekunnissa, joten tämä vääntää minunkin sisuskaluni solmuun, saksalais-suomalainen Rosberg hämmästelee julkaisemallaan videolla.

Peräti 1 914 -hevosvoimaisen auton huippunopeus on kunnioitettavat 412 kilometriä tunnissa, ja vääntöä tarjoillaan 2 300 newtonmetriä. Nelivetoisen auton jokaisella pyörällä on oma sähkömoottori.

Mutta sen lisäksi, että 1,7 miljoonan euron C Two on äärimmäisen suorituskykyinen kiituri, jonka rattiin kuka tahansa urheiluautofani haluaisi päästä, on se varustettu nelostason autonomiapaketilla, mikä mahdollistaa käytännössä täysin autonomisen ajamisen kuljettajan niin halutessa.

Nelostasolla auto kykenee selviytymään useimmista ongelma- ja vikatilanteista myös itse, toisin kuin hieman kehittymättömämmällä kolmostasolla.

Katso alta Rosbergin video.

Toimitukset käyntiin ensi vuonna

Myös Rimac on julkaissut verkkosivuillaan tiedotteen, jossa se kertoo Rosbergin olevan yksi auton ostajista.

– Nico tapasi tiimin hiljattain Sveta Nedeljassa Kroatiassa päättääkseen autonsa yksilöllisestä konfiguroinnista. Hän saa autonsa muiden asiakkaiden tapaan vuonna 2021.

Rimacin palkkalistoilla on tätä nykyä muun muassa Aston Martinin, Teslan ja Applen korkean tason johtohahmoja. Rimac tekee yhteistyötä muun muassa Hyundain, Kian, Koenigseggin, Pininfarinan sekä Aston Martinin kanssa, ja Porsche omistaa yhtiöstä yli 15 prosenttia.

Toinen Rimac oli viedä tv-tähden hengen

Suurelle yleisölle vielä tuntematon Rimac nousi otsikoihin vuonna 2017, mutta tuolloin huomattavasti ikävämmissä merkeissä.

Top Gearista tuttu toimittaja ja tv-persoona Richard Hammond oli nimittäin päästä hengestään rysäytettyään Concept One -hypersähköautolla pihalle Sveitsissä oltuaan kuvaamassa The Grand Tour -sarjaa yhdessä Jeremy Clarksonin ja James Mayn kanssa.

Hammond pääsi katolleen kääntyneestä autosta ulos omin voimin juuri ennen kuin se leimahti liekkeihin. Tähti kiidätettiin onnettomuuden jälkeen sairaalaan helikopterilla, mutta vakavimmaksi vammaksi paljastui lopulta murtunut polvi. Auto puolestaan paloi poroksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja