Mainos

Tesla rakentaa Norjaan Euroopan suurimman Supercharger-aseman

Osloon rakentuu Euroopan suurin Supercharger-asema vielä tämän vuoden loppuun mennessä. Se on kuitenkin vain Tesla-kuljettajien käytössä.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla on ilmoittanut rakentavansa Norjaan Euroopan suurimman Supercharger-pikalatausaseman. Osloon, lähelle Ryggen lentoasemaa rakentuvalle asemalle tulee yhteensä 42 latauspistettä.

Tesla pyrkii kasvattamaan Supercharger-verkostoaan merkittävästi vielä tämän vuoden aikana. Sillä on tällä hetkellä maailmalla noin 7 000 pikalatausasemaa, mutta vuoden loppuun mennessä niitä on määrä olla 10 000. Jalasjärvelle avattiin kuukausi sitten Suomen kuudes Teslan oma Supercharger-asema.

Norjassa myydään enemmän sähköautoja kuin missään muualla Euroopassa, joten Teslan päätös rakentaa jättiasema nimenomaan Norjaan ei ole mitenkään yllättävää. Ryggen latausaseman odotetaan valmistuvan vielä tänä vuonna.

Toistaiseksi Teslan omat Supercharger-asemat ovat ainoastaan Tesla-kuljettajien käytettävissä, mutta neuvottelut muiden autovalmistajien kanssa ovat Teslan mukaan käynnissä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Tekniikan Maailma.

Lähde: Futurism, NRK

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.