Tesla Model 3 nyt tilattavissa myös Suomessa! Näin paljon maksaa "koko kansan" sähköauto

3:26
MTV Uutiset tutustui Tesla Model 3:een Vantaalla.

Tesla ilmoittaa kutsuvansa suomalaisia varauksenhaltijoita tilaamaan Model 3:n kahta ensimmäistä kokoonpanovaihtoehtoa tulevien viikkojen aikana.

Teslan odotettu Model 3 -sähköauto saapuu Suomeen aluksi Performance- ja Long Range -versioina. Toimitukset Euroopassa alkavat helmikuussa, ja ne priorisoidaan varauspäivämäärän, toimitussijainnin ja kokoonpanon perusteella.

– Model 3 yhdistää alan johtavan voimansiirtotehokkuuden, aerodynamiikan ja alustateknologian, jolla saavutetaan pisin toimintasäde kaikista vertailukelpoisista sähköautoista.

Pidemmän toimintamatkan Long Range -versiolla pääsee WLTP-standardilla mitattuna jopa 544 kilometriä yhdellä latauksella.

– Model 3:n voimansiirtoteknologia on suunniteltu erittäin kestäväksi, ja Tesla on osoittanut teknologiansa toimivuuden yli 15 miljardilla ajetulla kilometrillä maailmanlaajuisesti.

Model 3 saavutti hiljattain alhaisimman todennäköisyyden loukkaantumiselle kaikista USA:n liikenneturvallisuushallinnon koskaan testaamista autoista.

Kattavat varusteet vakiona, lisää ominaisuuksia päivityksillä

Kuten muutkin Teslat, myös Model 3 saa säännöllisesti päivityksiä, jotka lisäävät uusia ominaisuuksia ja parantavat toiminnallisuutta.

Premium Connectivity -paketti sisältyy vakiovarusteisiin vuodeksi, ja se sisältää satelliittikartat suorilla liikennetiedotuksilla, Spotifyn sekä langattoman verkon yli tapahtuvat päivitykset.

Model 3:ssa on joko musta tai valkoinen sisustus. Tämä sisältää "korkealuokkaiset" istuimet, keskikonsolin säilytystilalla, neljä USB-porttia kaikille laitteille ja telakoinnin kahdelle älypuhelimelle. Äänentoistojärjestelmään kuuluu 14 surround-kaiutinta.

Kaikilla Model 3 -asiakkailla on käyttöoikeus globaaliin Supercharger-verkostoon, joka on varattu Teslan omistajille. Veloitus tapahtuu käytön mukaan.

Euroopassa Model 3:ssa on sisäänrakennettu CCS-latausportti, jolla taataan yhteensopivuus myös kolmansien osapuolten nopeiden latausasemien kanssa.

Nelivetoisen Long Range -vaihtoehdon lähtöhinta on 60 500 euroa, ja Performance -version  70 700 euroa. Auton halvemmat versiot saapuvat myyntiin myöhemmin, mutta niiden hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.