Tesla Model 3 nyt tilattavissa myös Suomessa! Näin paljon maksaa "koko kansan" sähköauto

Tesla Model 3 ensimmäistä kertaa Suomessa – MTV Uutiset tutustui 3:26
MTV Uutiset tutustui Tesla Model 3:een Vantaalla.

Tesla ilmoittaa kutsuvansa suomalaisia varauksenhaltijoita tilaamaan Model 3:n kahta ensimmäistä kokoonpanovaihtoehtoa tulevien viikkojen aikana.

Teslan odotettu Model 3 -sähköauto saapuu Suomeen aluksi Performance- ja Long Range -versioina. Toimitukset Euroopassa alkavat helmikuussa, ja ne priorisoidaan varauspäivämäärän, toimitussijainnin ja kokoonpanon perusteella.

– Model 3 yhdistää alan johtavan voimansiirtotehokkuuden, aerodynamiikan ja alustateknologian, jolla saavutetaan pisin toimintasäde kaikista vertailukelpoisista sähköautoista.

Pidemmän toimintamatkan Long Range -versiolla pääsee WLTP-standardilla mitattuna jopa 544 kilometriä yhdellä latauksella.

– Model 3:n voimansiirtoteknologia on suunniteltu erittäin kestäväksi, ja Tesla on osoittanut teknologiansa toimivuuden yli 15 miljardilla ajetulla kilometrillä maailmanlaajuisesti.

Model 3 saavutti hiljattain alhaisimman todennäköisyyden loukkaantumiselle kaikista USA:n liikenneturvallisuushallinnon koskaan testaamista autoista.

Kattavat varusteet vakiona, lisää ominaisuuksia päivityksillä

Kuten muutkin Teslat, myös Model 3 saa säännöllisesti päivityksiä, jotka lisäävät uusia ominaisuuksia ja parantavat toiminnallisuutta.

Premium Connectivity -paketti sisältyy vakiovarusteisiin vuodeksi, ja se sisältää satelliittikartat suorilla liikennetiedotuksilla, Spotifyn sekä langattoman verkon yli tapahtuvat päivitykset.

Model 3:ssa on joko musta tai valkoinen sisustus. Tämä sisältää "korkealuokkaiset" istuimet, keskikonsolin säilytystilalla, neljä USB-porttia kaikille laitteille ja telakoinnin kahdelle älypuhelimelle. Äänentoistojärjestelmään kuuluu 14 surround-kaiutinta.

Kaikilla Model 3 -asiakkailla on käyttöoikeus globaaliin Supercharger-verkostoon, joka on varattu Teslan omistajille. Veloitus tapahtuu käytön mukaan.

Euroopassa Model 3:ssa on sisäänrakennettu CCS-latausportti, jolla taataan yhteensopivuus myös kolmansien osapuolten nopeiden latausasemien kanssa.

Nelivetoisen Long Range -vaihtoehdon lähtöhinta on 60 500 euroa, ja Performance -version  70 700 euroa. Auton halvemmat versiot saapuvat myyntiin myöhemmin, mutta niiden hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat