Tesla-mies hankki Mustangin – kertoo saaneensa tappouhkauksia "kulttiin" kuuluvilta

Mustang Mach-E – Fordin ensimmäinen täyssähköauto 5:03
Mustang Mach-E on Fordin ensimmäinen täyssähköauto.

Yhdysvaltalaismies ei osannut aavistaakaan, mitä hän joutuisi kokemaan iloittuaan netissä uudesta autostaan.

Kerroimme maaliskuussa yhdysvaltalaisesta Sergio Rodriguezista, joka ajoi USA:n halki Fordin uudella Mustang Mach-E -sähköautollaan.

Nyt Rodriguez on noussut jälleen otsikoihin, mutta tällä kertaa hieman epämiellyttävämmässä yhteydessä. Hän nimittäin kertoo kohdanneensa maaliskuisten uutisten jälkeen häirintää ja saaneensa jopa uhkauksia.

Rodriguezin mukaan asialla ovat olleet sähköautovalmistaja Teslan fanit, jotka ovat närkästyneet siitä, että Rodriguez oli avoimesti hehkuttanut sähkö-Mustangiaan. Rodriguez omistaa myös Tesla Model X:n, johon hän oli uutta autoaan verrannut.

Osa ikävää palautetta lähettäneistä tyytyi epäilemään, toimiiko Rodriguez todellisuudessa Fordin laskuun, mutta toiset menivät ilkeyksissään paljon pidemmälle.

– Olen saanut joiltakin tappouhkauksia iloittuani Mach-E:stä, Rodriguez twiittasi.

– Voisi kuvitella, että Tesla on heidän perheenjäsenensä tai jotain. Osa ei näe asiassa mitään ongelmaa, he haluavat vain kuulua kulttiin. Tai siis klubiin, hän jatkoi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Rodriguez kertoo ensin vain ilmiantaneensa saamiaan törkeitä kommentteja sen kummemmin murehtimatta. Hän jäi kuitenkin sanattomaksi törmättyään häntä itseään koskevaan viestiketjuun Tesla-omistajien maailmanlaajuisessa Facebook-ryhmässä, jossa keskustelu oli lähtenyt käsistä pahemman kerran.

– Eräässä kommentissa toivottiin, että menetän autoni hallinnan ja ajan kolarin. Toisessa haluttiin autoni syttyvän tuleen ajaessani.

– Otin ne uhkauksina. Miksi kukaan haluaisi sanoa jotain tällaista?

Rodriguezia on lähestytty myös yksityisesti.

– Puhut paskaa, ja tiedän miltä autosi näyttää. Jos näen sen, niin... kuului yksi viesteistä.

Kuka haluaa tulla yhdistetyksi tällaisiin ihmisiin?

Rodriguez hämmästelee saamaansa vihaa, koska hän on Teslan omistaja itsekin. Ei kuitenkaan välttämättä ikuisesti.

Eri autoilla ajavien ihmisten välinen kuittailu on hänestä normaalisti hauskaa ja harmitonta hupia, mutta kuvailemiansa vihamielisyyksiä hän ei ymmärrä.

– Tietyllä tapaa haluaisin hankkiutua eroon Teslastani, ettei minua yhdistettäisi näihin ihmisiin.

"Osa suhtautuu fanaattisesti"

Detroit Free Pressin haastattelema autotoimittaja ja autoteollisuuden asiantuntija John McElroy vältti Rodriguezista poiketen kultti-sanan käyttämistä, mutta ei jättänyt rivien väliin juurikaan tulkinnanvaraa.

– Osa Teslan omistajista suhtautuu brändiin ja toimitusjohtaja Elon Muskiin fanaattisesti. He ovat omasta mielestään messiaanisella planeetanpelastusmatkalla. Jos et ole yksi heistä, olet heitä vastaan, McElroy täräytti.

Rodriguezin saamista tappouhkauksista kertoi aiemmin Kauppalehti.

Lue myös:

    Uusimmat