Tunnettu Tesla-fani järkyttyi, hankkiutui pikaisesti eroon autostaan: "Ei sovi minulle tai perheelleni"

Jaakko vastaanotti Suomen ensimmäisen Tesla Model X:n 4:08
Suomen ensimmäinen Tesla Model X.

Yhdysvaltalaismiehen koettelemus sai hänet luopumaan Teslastaan pikavauhdilla. Tarkempi perehtyminen auton toimintaan olisi kuitenkin saattanut pelastaa pälkähästä ilman sen suurempaa paniikkia.

Julkkiksille arvokkaita koruja suunnitteleva Ben Yang, taiteilijanimeltään Ben Baller, on tunnettu suurena Tesla-fanina. Nyt fanitukseen on kuitenkin tullut iso kolhu. Niin iso, että auto meni vaihtoon.

Viime vuoden lopulla Baller esitteli sosiaalisessa mediassa valmistamaansa timanttisormusta, jossa komeili näyttävä Teslan logo. Hän tarjosi 37 000 dollarin arvoista sormusta Teslan toimitusjohtajalle Elon Muskille kiitoksena kaikesta siitä, mitä Musk "on tehnyt sekä yhdysvaltalaisten että koko maapallon hyväksi".

Ääni on kuitenkin nyt muuttunut kellossa. Baller kertoo reilu viikko sitten sattuneesta ikävästä tapauksesta, minkä seurauksena hän on päättänyt luopua suuresti rakastamastaan Tesla Model X:stä.

Baller istui autossaan, kun se meni alhaisen virran tilaan akun tyhjennyttyä. Auton ovet ja ikkunat loksahtivat lukkoon, eikä niitä saanut auki ovessa olevaa nappia painamalla. Myös ilmastointi kytkeytyi pois päältä.

Aikansa ovia ja ikkunoita potkittuaan Baller kiipesi auton takakonttiin ja onnistui avaamaan takaluukun käsipelillä. Aikaa akun tyhjentymisestä oli kulunut 47 minuuttia.

Los Angelesissa asuva Baller kiittelee onneaan, ettei hän jäänyt autoonsa jumiin keskellä päivää. Lämpötila olisi nimittäin noussut nopeasti murhaaviin lukemiin.

Onni onnettomuudessa oli sekin, ettei Ballerin poika London ollut mukana. Tällä on nimittäin vakava astma, minkä vuoksi hän on joutunut ensiapuun 26 kertaa viimeisen kuuden vuoden aikana. Pojan henki olisi voinut olla vaarassa.

Auto meni vaihtoon välittömästi

Baller kertoo ottaneensa saman tien yhteyttä Teslaan ilmoittaakseen tapauksesta sekä purkaakseen leasing-sopimuksensa. Tavanomaisesti sopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta on seurauksena ylimääräisiä kustannuksia, mutta Baller kiittelee Teslaa siitä, että hänen kohdallaan yhtiö teki poikkeuksen.

Baller sanoo, että tyypillisesti noin 165 000 dollarin Model X:n kuukausimaksu on jopa 2 400 dollaria kuukaudessa. Baller oli kuitenkin saanut auton käyttöönsä vain noin tuhannen dollarin kuukausihintaan, joten hänen oman etunsa mukaista olisi toki ollut pitää autoa niin pitkään kuin mahdollista.

Hän ei ollut vielä ehtinyt antaa valmistamaansa timanttisormusta Muskille, eikä tämän tapauksen seurauksena aiokaan. Sen sijaan hän huutokauppaa sen ja lahjoittaa tuoton kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

– En sano olevani nyt Elonia tai Teslaa vastaan. Sanon vain, ettei se auto sovi minulle tai perheelleni. 

Ballerin kirjoitus on kerännyt sosiaalisessa mediassa runsaasti kommentteja, joissa häntä syytetään ylireagoinnista ja siitä, ettei hän ole tutustunut autonsa ominaisuuksiin.

Useat kommentoijat ovat nimittäin huomauttaneet, että auton ovet on mahdollista avata myös käsin, jos autoon ei tule virtaa. Lukituksen avaaminen mekaanisesti tehdään vain hieman eri paikasta.

Lue myös:

    Uusimmat