Tesla-kuski lavasti jarrujen pettämisen – antoi tempulle järkeä vailla olevan selityksen

Jaakko vastaanotti Suomen ensimmäisen Tesla Model X:n 4:08
Suomen ensimmäinen Tesla Model X luovutettiin syyskuussa 2016.

Kiinalaisautoilija on esittänyt julkisen anteeksipyynnön sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun sähköautovalmistaja Tesla narautti hänet valehtelusta.

Teslan omistava kiinalaismies julkaisi taannoin TikTok-tilillään videon, jossa annettiin ymmärtää hänen Model X -autonsa jarrujen pettäneen.

Nyt mies on kuitenkin myöntänyt videon olleen teeskentelyä ja ettei hänen autonsa jarruissa ole ollut minkäänlaista vikaa koko kolmen vuoden aikana, jona hän on autonsa omistanut.

Mies kertoo, että hänen tarkoituksenaan oli vain viihdyttää ihmisiä. Hän esittää anteeksipyyntönsä alempaa löytyvällä videolla, joka on julkaistu alun perin TikTokissa. Anteeksipyyntö tehtiin sen jälkeen, kun mies oli saanut Teslan lakiosastolta tiukan ukaasin.

Teslan jarruongelmista on käyty Kiinassa keskustelua jo jonkin aikaa, ja niin Tesla kuin paikalliset viranomaisetkin ovat olleet mukana dialogissa. Teslaa on kritisoitu siitä, ettei se ole hoitanut ongelmaa riittävän tarmokkaasti, ja kalifornialaisvalmistaja on itsekin pyytänyt anteeksi, ettei sen toiminta Kiinassa ole vastannut sitä, mitä siltä valmistajana odotetaan.

Tesla ja etenkin sen jarruongelmat ovat tällä hetkellä suurennuslasin alla Kiinassa. Eräs kiinalaisnainen esitti oman näkyvän protestinsa Shanghain autonäyttelyssä huhtikuussa.

Vaikka Tesla onkin pyytänyt omaa toimintaansa ongelmien selvittämisessä anteeksi, on se myös tehnyt selväksi, ettei se tule katsomaan valheellisia väitteitä hyvällä jatkossakaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lähteet: InsideEVs, Teslarati

Lue myös:

    Uusimmat