Terveysgurut paljastavat: Tällaisen lupauksen tein uudelle vuodelle

Uudenvuodenlupauksiin liittyy usein ajatuksia entistä terveellisimmistä elintavoista tai esimerkiksi painonpudotuksesta, mutta myös orjallisesti terveellisiä elämäntapoja noudattavat terveysgurut tekevät lupauksia uudelle vuodelle. Ota selvää, millaisia!

Uudenvuodenlupauksia tehdään vuoden vaihtuessa urakalla ympäri maailmaa. Terveysgurut paljastivat, millaisia lupauksia he ovat vuodelle 2013 tehneet.

"Pidän kiinni terveistä elintavoistani"

Kirjailija Deepak Chopra on tyytyväinen elämäänsä ja hänen pyrkimyksensä onkin vuonna 2013 pitää kiinni jo saavutetuista tottumuksista.

– Uudenvuodenlupaukseni on pitää kiinni elämäntavoista, joita noudatan: sopivasti unta, päivittäistä treenaamista ja päivittäistä meditaatiota, Chopra toteaa.

"Teen enemmän ruokaa"

Vegaaniruokavalioon erikoistunut kirjailija Kathy Freston tekee tänä vuonna lupauksen ruoanlaitosta kotona.

– Minä lupaan kokata enemmän kotona. Pidän jääkaappini ja ruokakaappini täynnä ruokaa, jotten ole siinä tilanteessa, ettei minulla ole mitään terveellistä syötävää. Pakastan ruoantähteitä, jotta voin hetkessä lämmittää ne tilanteen tullen. Tiedän, että näin syön harvemmin ulkona, nautin terveellisempää ruokaa ja säästän rahaa, Freston kertoo.

"Siivoan vartaloni, kotini ja mieleni"

Dieetteihin erikoistunut kirjailija Daphne Oz lupaa vasta alkaneena vuonna pitää huolta sekä vartalostaan, kodistaan että mielestään.

– Kymmenen minuutin joogaushetki joka aamu saa vereni virtaamaan ja kehoni notkeaksi. Kymmenen minuutin siivoushetki joka aamu pitää huolen siitä, että kotini on järjestyksessä ja päiväni alkaa tasapainosta. Yksi raaka ateria tai välipala joka päivä pitää huolen, että kehoni saa tarvittavat mineraalit, ravintoaineet ja entsyymit. Tämä tarkoittaa usein salaattiannosta tai mehua.

"Kiinnitän huomiota kokonaisuuteen"

Ravitsemustieteeseen erikoistunut lääkäri ja kirjailija Colin Campbell haluaa alkaneena vuonna pitää mielessään kokonaisuuden pienten yksityiskohtien sijaan.

– Lopetan kiinnittämästä huomiota pieniin yksityiskohtiin, jos se tarkoittaa, että kokonaiskuva katoaa. Aion syödä kasvispainotteista ruokaa, johon lisään vain vähän suolaa tai sokeria, jos ollenkaan. On hyvä muistaa, että maku muuttuu, Campbell neuvoo.

"Omistaudun säännölliselle aikataululle"

Lääkäri ja hyvinvointikirjallisuuteen erikoistunut kirjailija David Agus aikoo vuonna 2013 pitäytyä aikataulussa – niin arkena kuin viikonloppunakin.

– Aion tehdä lupauksen, joka tarkoittaa aikataulussa pitäytymistä. Aion pyrkiä pitämään kiinni tarkasta aikataulusta joka päivä. Tähän kuuluu nukkumaanmeno ja herääminen päivittäin samaan aikaan myös viikonloppuisin, syöminen päivittäin samoihin aikoihin, reseptilääkkeiden nauttiminen samaan aikaan päivittäin ja liikkuminen päivittäin samaan aikaan, Agus toteaa.

"Rentoudun enemmän"

Lääkäri ja uniin perehtynyt kirjailija Michael Breus aikoo panostaa vuonna 2013 rentoutumiseen.

– Aion pyhittää joka ilta aikaa meditaatiolle ja rentoutumiselle. Yritän tehdä sitä aina kun voin ja tänä vuonna niistä tulee prioriteettejani, Breus kertoo.

"Istun vähemmän"

Ruuanlaittoon ja ihmisen elimistön toimintaan erikoistunut kirjailija Tim Ferriss teki tänä vuonna hieman epätavallisemman lupauksen.

– Aion keskittyä istumisen aiheuttaman vahingon välttämiseen. Istuminen on kuin kuolema. Minulla oli kiire kirjoittaa kirja vuonna 2012 ja se aiheutti lantio- ja selkävaivoja, joista poiki lisää ongelmia. Hankin hyvän pöydän, jonka ääressä voin seisoa, teen salilla enemmän kyykkyjä ja vietän aikaani ulkoilmassa niin paljon kuin mahdollista. Ihmisiä ei ole luotu istumaan koko ajan. Vankeudessa eläminen ei ole kelpoa elämää ja siksi minun vuoteni 2013 tulee olemaan täynnä liikettä, Ferriss toteaa.

"D-vitamiinista tulee prioriteettini"

Lääkäri ja vitamiineihin perehtynyt kirjailija Soram Khalsa luottaa D-vitamiinin voimaan tulevana vuonna ja toivookin muiden ottavan hänestä tässä oppia.

– Minun lupaukseni uudelle vuodelle on levittää sanaa D-vitamiinin päivittäisen nauttimisen tärkeydestä, sillä se voi parantaa terveyttä ja tehdä olosta mukavamman.Haluaisin, että sairaanhoitosysteemi muuttuisi terveydenhoitosysteemiksi, Khalsa kertoo.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja