Seitsemän helppoa uudenvuoden lupausta – nämä pystyt pitämään!

Uudenvuoden lupausten tekeminen ei ole turhaa – ainakaan jos lupaukset ovat niin helppoja, ettei niitä ole vaikea pitää. Mitä jos aloittaisit vaikka näistä?

Mitä jos aloittaisit uuden vuoden muutamilla helpoilla lupauksilla terveempää vuotta 2013 silmällä pitäen? Nämä lupaukset ovat hyvinkin helppoja toteuttaa. Lupausten tekeminen ei ole turhaa – jos pystyt sitoutumaan edes yhteen, se saattaa polkaista käyntiin laajemmankin terveysintoilun.

Ole ystävällisempi

Haluatko ylennyksen vuonna 2013? Yritä olla reilumpi työkavereitasi kohtaan. Ystävällisemmät työkaverit saivat enemmän kunnioitusta ja yhteistyötä osakseen – ja näin myös todennäköisemmin etenivät paremmin urallaan. Ystävällisyydestä ja hyvistä käytöstavoista ei liene haittaa työn ulkopuolellakaan.

Lopeta sosiaalinen tupakointi

Oletko mennyt juhlissa kaveriesi seuraksi tupakalle ja kenties ajatellut, ettei yksi savuke haittaa? Kanadassa tehdyssä tutkimuksessa on selvinnyt, että jopa yhden savukkeen polttaminen rasittaa valtimoita 18–30-vuotiailla 25 prosenttia enemmän. Kangistuneet valtimot laittavat sydämen työskentelemään kovemmin, joten sydänsairauksien ja aivohalvauksen riski kasvaa.

Älä mene vihaisena nukkumaan

Vanhassa sananlaskussa on perää. Tutkimuksen mukaan laadukasta unta nukkuvilla pariskunnilla ja heidän hyvälaatuisella suhteellaan on selvä yhteys. Huonosti nukutut yöunet johtavat päivän aikana konfliktiin, josta seuraa vielä huonommin nukutut unet seuraavana yönä. Asiantuntijat suosittelevat, että pariskunnat välttäisivät yhteydenottoja päivänä, jolloin jompikumpi on nukkunut edellisenä yönä huonosti.

Käytä useammin hammaslankaa

Hammaslääkäri on oikeassa: hammaslangan säännöllinen käyttö on tärkeää. New Yorkin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin viittäkymmentä kaksosta, joista vain toinen käytti säännöllisesti hammaslankaa. Niillä, jotka eivät käyttäneet hammaslankaa, oli suussaan enemmän ientauteja aiheuttavia bakteereja.

Lopeta yösyöpöttely

Yömyöhällä syöpöttely on yksi huonoimmista tavoista, mitä onkaan. Kun syöt väärään aikaan, kehosi varastoi ruuasta saadun energian rasvakerrokseksi, koska et sillä hetkellä tarvitse popsimiasi kaloreita polttoaineeksi. Vaikka napsisit vihanneksia keskellä yötä, niistäkin saadut kalorit varastoituvat vyötäröllesi.

Lopeta solariumissa ravaaminen

Epäilemättä pidät kauniin ruskettuneesta ihonväristäsi, mutta solariumlampuista saatu rusketus saattaa vielä viedä sinut ennenaikaiseen hautaan. Syöpäasiantuntijat ovat lisänneet solariumsäteet yhdeksi pahimmista syöpää aiheuttavista riskitekijöistä, varoittaen niiden olevan tappavia. Ihmisillä, jotka ovat aloittaneet solariumin käytön ennen 30-ikävuottaan, nousee syöpään sairastumisen riski huimaan 75 prosenttiin.

Syö vähemmän rasvaa

Vaikka perinteisiin uudenvuoden lupauksiin kuuluu ruokavalion muuttaminen (päätös, joka menee vielä hyvin usein nopeasti penkin alle), voisit nyt ainakin vähentää terveydelle haitallisia kovia rasvoja ruokavaliostasi. Niitä välttelemällä olosi pysyy energisenä koko päivän. Suosi kalaa, hyviä rasvoja ja kevyitä tuotteita!

AVA

Lähde: Glamour.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja