Tervetuloa ulkoilukelit! Helmikuusta tulossa kylmä ja aurinkoinen, mutta etelään ei vieläkään lunta: "Näyttää keväältä, mutta tuntuu joltain muulta"

6:11

Sukset ja luistimet esiin! Tuore kuukausiennuste povaa kevättalvisia, selkeitä ja kylmiä pakkaspäiviä helmikuun alkupuolelle.

Viikonloppuna Suomen ylitse pyyhältää vielä sadealue, mutta sen jälkeen helmikuun alusta on ainakin tuoreimman kuukausiennusteen perusteella tulossa kirkas ja kevättalvinen.

MTV:n meteorologi Pekka Poudan mukaan tuolloin sää näyttää selkeältä ja Pohjois-Atlantilta virtaava kylmä ilma tuo tullessaan talvisen tuulahduksen.

– Helmikuun toisella viikolla Suomi on korkeintaan asteen keskimääräistä lämpimämpi. Itä- ja Keski-Suomeen on nyt satanut lunta ja sinne voi olla tulossa todella hienot ulkoilukelit. Etelän sää puolestaan näyttää keväältä, mutta tuntuu joltain muulta, Pouta kuvailee.

Helmikuun lopussa taas lämmin käänne

Alkupuolen kirkkaiden ja kylmien ilmojen jälkeen helmikuun lopulle on kuitenkin ennustettu taas lämmintä käännettä.

– Korkeapaine häviää ja muodostuu matalapaine, jolloin sää muuttuu selvästi lämpimämmäksi.

Kuukausiennusteen mukaan helmikuun lopulla sää voi olla neljä astetta tavanomaista lämpimämpää, joka tarkoittaa nollakelejä rannikkoalueille. Lämmin ilma ei silti välttämättä vie idän ja Keski-Suomen lumia mennessään.

– Rannikkoalueilla Vaasasta Kotkaan on korkeintaan hetkittäin loskaa, Pouta arvioi lämmön vaikutusta lumitilanteeseen.

Onko eteläisimmän Suomen lumitoiveet sitten unohdettava lopullisesti? Ei välttämättä, Pekka Pouta väläyttää. Katso ylläolevalta videolta, miksi meteorologi pitää lumisen talven tuloa vielä mahdollisena. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja